‘Teröre karşı birlik olmalıyız’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov ile ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

‘Teröre karşı birlik olmalıyız’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov ile ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

17 Ocak 2019 Perşembe 23:36
‘Teröre karşı birlik olmalıyız’

Türkiye ve Makedonya arasındaki ilişkileri her alanda daha da güçlendirmek istediklerini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Siyasi ilişkilerden bağımsız olarak çok güçlü bağlarımız var. Siyasi ilişkilerimizin de mükemmel olduğunu belirtmek isterim. Makedonya'yı anayasadaki ismiyle başından beri tanıyan bir ülkeyiz. İsim değişikliğiyle ilgili Yunanistan ile anlaşmaları takip ediyoruz. Biz, Makedonya halkının ve Makedonya meclisinin aldığı ve alacağı kararlara saygılıyız. Bundan sonraki süreçte de Makedonya'yı anayasal ismiyle tanımaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ’
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Münbiç'te ABDaskerlerinin devriyesi sırasında yaşanan patlamaya ilişkin bir soru üzerine, "Terör saldırısını Dışişleri Bakanlığı olarak dün yaptığımız bir açıklama ile kınadık. Terörden çok çekmiş bir ülke olarak teröre ve terörün her türlüsüne karşıyız, terör örgütleriyle mücadele etme konusunda kararlıyız. ABD güvenlik personelinin öldüğünü biliyoruz ama diğer şahıslar hakkında teyit edilmiş bir bilgi yok. Bu konuda ABD gerekli bilgileri topladıktan sonra bizimle paylaşacaktır. Ama Türkiye'den böyle bir yardım talebi olursa bizde elimizden gelen yardımı yaparız. Terör örgütleri bizim kararlılığımızı da etkilememeli, aldığımız kararları da etkilememeli" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81