TAM DESTEK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in “Kenti yenileyeceğiz” diyerek kamuoyuna duyurduğu Sanayi ve Milli Egemenlik Stadyumu arasında kalan 44 hektarlık bölgede kentsel dönüşüm uygulamak için hazırlanan dosyanın bakanlar kurulu tarafından kabul edilmesinin ardından sanayiden Yücel’e tam destek geldi.

TAM DESTEK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in “Kenti yenileyeceğiz” diyerek kamuoyuna duyurduğu Sanayi ve Milli Egemenlik Stadyumu arasında kalan 44 hektarlık bölgede kentsel dönüşüm uygulamak için hazırlanan dosyanın bakanlar kurulu tarafından kabul edilmesinin ardından sanayiden Yücel’e tam destek geldi.

15 Ocak 2018 Pazartesi 22:34
TAM DESTEK

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLEDİLER
Alanya Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde Sanayi ve Milli Egemenlik Stadyumu arasında kalan 44 hektarlık bölgede kentsel dönüşüm uygulamak için hazırlanan ‘Riskli Alan Dosyası’nın Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Resmî Gazetede yayınlanmasının ardından “Kenti yenileyeceğiz” diyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e sanayiden tam destek geldi. Alanya Metal İşleri Odası Başkanı Kerim Taş ve Alanya Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Alataş, sanayi için olumlu gelişmeler olacağını söylediler. 

NEFES ALACAK YER KALMAMIŞTI

Taş, söz konusu bölgeye sanayi kurulduğu zaman Alanya’nın nüfusunun 50 bin civarında, şimdiyse 300 bine ulaştığını ifade ederek, sanayinin turizm şehri olan ilçenin ortasında kaldığını ve artık esnaf için de ihtiyaca yanıt veremediğini söyledi. “Artık sanayide nefes alacak yer kalmadı” diyen Taş, “Bu kentsel dönüşüm kararını destekliyoruz. Ancak hiçbir esnaf arkadaşımızın hakkını, hiçbir kuruma yedirmeyiz. Kestel Sanayi Sitesi 4-5 yıl içinde tamamlanacak. Orası yapılmadan zaten bizi buradan kimse çıkaramaz” dedi. 

ESNAFLARIMIZIN YARARINA OLACAK
Hüseyin Alataş da yapılacak yeni sanayinin tüm esnafların bir araya toplanması açısından çok iyi olacağını belirtti. Alataş, zaman kaybı olmadan bu sanayi sitesinin yapılması esnafların yararına olacağını ifade ederek “Hem geniş olacak olan dükkanlarına kavuşmuş olurlar hem de sanayi tek bir yer de olur, toplu bir şekilde hizmet ederler. Sanayi içerisinde tüm farklı sektörler bölüm bölüm ayrılabilir ve vatandaşlar da bu şekilde rahatça işlerini yaptırabilirler” diye konuşarak Başkan Yücel’in bu kararını desteklediğini ve emeklerine teşekkür ettiğini aktardı.

Kentsel Dönüşüm Nedir?

Kentsel dönüşüm,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 16/5/2012 tarihinde çıkartmış olduğu kentsel dönüşüm yasası olarak da bilinen 6306 sayılı  “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi" yasasıdır. Kentsel dönüşüm yasasının amacı; başta deprem olmak üzere, sel, heyelan, kaya düşmesi, çığ vb. afet riski altında bulunan bölgelerin ve risk dışında kalan, ekonomik ömürlerini tamamlamış, eski ve hasarlı binaların tasfiyesi ve yerine, sağlıklı, güvenli, standartlara uygun yaşam alanlarının oluşturulması ve olası afetlerde can ve mal kayıplarının önlenmesidir. Dönüşümün bir başka boyutu ise çarpık kentleşmenin etkilerinin azaltılarak modern,  refah seviyesi yüksek, tarihi ve doğal dokusu muhafaza edilmiş marka şehirler oluşturmaktır.

Son Güncelleme: 15.01.2018 22:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81