‘Son güne kalmayın’

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun ile vatandaş vergi borçlarını yapılandırabiliyor.

‘Son güne kalmayın’

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun ile vatandaş vergi borçlarını yapılandırabiliyor.

12 Ağustos 2018 Pazar 21:18
‘Son güne kalmayın’

31 Temmuz tarihinde sona ermesi beklenen başvuru süreleri ise 27 Ağustos'a kadar uzatılmıştı. Alanya Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan da yapılandırma hakkında konuştu. Yapılandırma kanununa, vergi borçları, trafik cezaları ve öğrenci kredileri gibi borçların dahil olduğunu belirten Altan, "Yapılandırma yapmak isteyen vatandaşlarımız vergi dairesine gelerek veya internet sitesi üzerinden başvurularını yapabilirler. Vatandaşlarımız bu fırsatı kaçırmasın ancak son güne de bırakmasınlar" dedi.

'ÖDEME TARİHLERİ DEĞİŞMİYOR'
İlk gün yapılandırmaya başvuranlarla son gün başvuranların arasında ödeme tarihi değişikliği olmadığını ifade eden Altan şunları söyledi: "7143 sayılı kanun başvuru süresi 27 Ağustos 2018'e kadar uzatıldı. Bu kanun mükelleflerimize büyük imkanlar veriyor. Aynı zamanda mükelleflerimiz haricinde trafik para cezası, nüfus para cezası, kara yolları para cezası, diğer idari para cezası, öğrenim katkı kredisi gibi borcu olan vatandaşlarımıza da büyük imkanlar veriyorlar. Yasadan faydalanmak için www.gib.gov.tr adresini vatandaşlar ziyaret edebilirler. Çok kolay bir şekilde e-devlet üzerinden de borçlarını sorgulayabilirler. Yine yapılandırmalarını interaktif vergi dairesi üzerinden çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirler. Bizim Alanyalılara tavsiyemiz son günü bekleyip gereksiz yere sıra beklemesinler. Son günlerde sistem yoğunluktan dolayı tıkandığı için 5 dakikalık işlem 20 dakikaya kadar uzayabilir. Bu da vatandaşlarımızın daha fazla sırada beklemesine sebep oluyor. Sonuç olarak ödeme süresi değişmiyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81