SGK'dan kritik duyuru!

SGK Alanya İlçe Müdürü Muharrem Kaya bir basın açıklaması gerçekleştirerek vatandaşlara Genel Sağlık Sigortası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kaya’nın açıklaması şu şekilde:

SGK'dan kritik duyuru!

SGK Alanya İlçe Müdürü Muharrem Kaya bir basın açıklaması gerçekleştirerek vatandaşlara Genel Sağlık Sigortası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kaya’nın açıklaması şu şekilde:

28 Mart 2018 Çarşamba 20:36
SGK'dan kritik duyuru!

 “Vatandaşlarımızın sağlık konusunda yaşayacağı sıkıntıları en aza indirmek ve sağlık açısından risklere karşı kişileri güvence altına almak amacıyla var olan “Genel Sağlık Sigortası” malumunuz üzere 01/01/2012 tarihi itibariyle herhangi bir kapsamda sigortalı olmayan, çalışma durumu bulunmayan ve ikameti ülkemiz sınırları dâhilinde olan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için zorunlu hale getirilmiştir. Yaklaşık 6 yıldır hükümetimizin desteği ve kurumumuzun etkin çaba ve çalışmalarıyla birçok vatandaşımız bu kapsamda sağlık hizmeti almış ve almaya devam etmektedir. Bununla birlikte ülkemizde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlarımız da yine bu kapsamda sağlık risklerine karşı istekleri halinde gerekli şartları taşımak kaydıyla sigortalanabilmektedirler.

‘AYRICALIK HAKLARI KAYBOLACAK’
Geçen süre içerisinde sürekli güncellenen, gerek yapılandırma gerekse faizlerin silinmesi ile sonuçlanan bu güncellemeler neticesinde ilk çıktığı ve zorunlu kılındığı tarihe göre daha kolay ve anlaşılabilir hale gelen bu sistem en son 01/04/2017 tarihinde güncellenmiş olup; vatandaşlarımızın 01/04/2017 öncesi tüm borçları tekli prim sistemine dönüştürülmüş (53,33 TL) ve üstüne üstlük de tüm faizleri silinmiştir. Bu tarih öncesi borçlar için de sigortalılarımıza 30/04/2018 tarihine değin yaklaşık 13 aylık uzun bir ödeme dönemi içerisinde faizsiz ve kendi isteğine uygun taksitlerle ödeme imkânı sunulmuştur. Yine bu dönem öncesi hiç “gelir testi” yaptırmamış ve kurumca “kendisine tebliğde bulunulmayan” vatandaşlarımıza 02/04/2018 tarihine kadar gelir testi yaptırma ve bu teste uygun olarak tüm borçlarını geriye dönük de güncelleme fırsatı sunulmuştur. Bu bağlamda; hiç gelir testi yaptırmamış olan ve tebliği yapılmamış vatandaşlarımızın ikametlerinin bulunduğu ilçelerin “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf”larına başvurarak “Gelir Testleri”ni yaptırmaları ve 01/04/2017 öncesine ait Genel Sağlık Sigortası borçlarını 30/04/2018 tarihine kadar ödemeleri hak kaybı yaşamamaları açısından büyük önem arz etmektedir. Bu tarihlere kadar gerek testlerini yaptırmayanlar gerekse ödemelerini yapmayanlar kendilerine tanınan geçmişe dönük tüm ayrıcalıklardan (Gelir testinin geriye yürümesi ve borçlardaki faiz indirimi vb.) faydalanma haklarını kaybedecekleri gibi 01/05/2018 tarihi itibariyle sağlıkları kapanacak olup borçları da geriye dönük olarak yasal faiziyle hesap edilip tahakkuk ettirilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81