Sevilgen: İthal ucuzladı, yerli unutuldu

Alanya Avokado Üreticiler Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, “İthal muzların ucuz olması tüketicinin yerli muzlara ilgisini kaybettirdi” diyerek üreticilerin derdini aktardı.

Sevilgen: İthal ucuzladı, yerli unutuldu

Alanya Avokado Üreticiler Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, “İthal muzların ucuz olması tüketicinin yerli muzlara ilgisini kaybettirdi” diyerek üreticilerin derdini aktardı.

10 Mart 2020 Salı 00:37
Sevilgen: İthal ucuzladı, yerli unutuldu

Alanya Avokado Üreticiler Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, ithal muzların yurtiçine girmesi ile birlikte yerli muzun değerini kaybettiğini söyledi. 7 TL'ye satılan yerli muzun ithal muzla birlikte 5 TL'ye kadar düştüğünü ve bu sebeple de üreticinin zor bir süreçten geçtiğini vurguladı.
'FİYATLAR BÖYLE GİDERSE ÜRETİCİ ZOR DURUMDA'

Üreticilerin yüklü miktarda kredi çekerek sera kurduklarını ifade eden Sevilgen, “Geçtiğimiz iki hafta önce muz fiyatları 6 TL ile 7 TL arasında seyrediyordu. Yerli muzlarımız bu dışardan gelen ithal muz sebebi ile fiyatlar 5 TL’ye kadar düştü. Çok iyi muzları 5,30 TL satıyoruz ama 5 TL’ye düşecek endişesini yaşıyoruz. Ülkemiz açısından şöyle bir sıkıntısı var, ülkemiz gerçekten muz üreticilerine ciddi kredi verdi ve büyük kredi kullanılarak yapılan seralar var. Bu fiyatların bu şekilde gitmesi nedeniyle üreticilerin bu kredilerini ödeyemeyecekleri duruma gelmesinden korkuyoruz" dedi.
'İTHALDE KİMYASAL VAR'
İthal muzların bir ay yolculuktan geçmesi için kimyasal ilaçların kullanıldığını söyleyen Sevilgen,"Bununla beraber tüketiciler açısından da biz de üretilen muzlar, bahçeden kesilip sofraya gidiyor. Herhangi bir kimyasal ilaç kullanamıyor. Tamamen bahçede üretilen muzlar kimyasal hiçbir ilaç içermiyor. Dışardan gelen muzlar aşağı yukarı zaten bir ay kadar bir yolculuktan geçiyor ve tezgahta da 10-15 gün satılma dönemi oluyor. Buda 45 günlük bir bekleme süresi için dışına kimyasal maddeler kullanarak dayanması uzatılıyor anlamına geliyor. Şimdi bu kimyasal maddeler sağlığa zararlımı noktasında bir şey diyemem. Yalnız bir ürünün daha fazla beklemesi için kullanılan kimyasal maddelerin zararlı olacağına inancımız tamdır. Ondan dolayı fiyatı ucuz ithal muzları değil de kimyasal içermeyen yerli muzları tüketmelerini tüketicilere tavsiye etmekteyiz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81