'Şerefli mücadele, eşi görülmemiş destan'

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

'Şerefli mücadele, eşi görülmemiş destan'

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

17 Mayıs 2019 Cuma 19:44
'Şerefli mücadele, eşi görülmemiş destan'

 Sirkeli mesajında şu ifadeleri kullandı: “19 Mayıs, dünyada emperyalizme karşı kesin bir başarıyla sonuçlanan ilk ulusal kurtuluş savaşının başladığı gündür. “Sevr’in tüm dayatmalarına, Anadolu’nun yanmış, yıkılmışlığına, yoksulluğa, gerici ve yobaz anlayışa rağmen, Emperyalizmin açık işgaline karşı verilecek olan kutsal savaşın ilk adımı Samsun’da atılmıştır. 100.yılımızı kutladığımız 19 Mayıs 1919 şanlı, şerefli bir mücadelenin kısaca eşi görülmemiş bir destanın da başlangıç tarihidir. Mustafa Kemal Atatürk, 100. yıl önce Milli Mücadeleyi örgütleyerek Türk milletini bağımsızlığa ulaştırmış ve Batılılara rağmen tam bağımsız bir modern devleti kurmayı başarmıştır. Onun için 19 Mayıs’ın 1919’un 100. Yılında ve Derneğimizin 30. kuruluş yıl dönümünde diyoruz ki, ülkemizde 19 Mayıs ruhunu taşıyan son kişi yok edilmeden Atatürk Cumhuriyeti de ortadan kaldırılamaz. Cumhuriyet değerlerinin yeniden tartışılır hale geldiği günümüzde, 19 Mart 1989’da kurulan ve 19 Mayıs ruhunu özümsemiş genciyle yaşlısıyla on binlerce umutlu, cesur ve kararlı üyesi bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği, ülkemizin içerisinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen kurucusunun fikirlerini ve eserlerini akıl ve bilim temelinde sonsuza kadar taşıyacaktır.”  Bizler Atatürkçüler olarak, tehlikenin farkında olarak. Atamızın “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” sözü ışığında, 1919 ruh ve bilinciyle Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, tüm kazanımları yılmaz savunucuları olduğumuzu bir kez daha hatırlatırız” dedi. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81