Şencan, vatandaşları uyardı

THD Alanya Şubesi Başkanı Şencan, vatandaşlara çevre kirliliği, elektrik ve su israfı, alışverişte yapılması gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.

Şencan, vatandaşları uyardı

THD Alanya Şubesi Başkanı Şencan, vatandaşlara çevre kirliliği, elektrik ve su israfı, alışverişte yapılması gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.

04 Mart 2018 Pazar 22:07
Şencan, vatandaşları uyardı

 Şencan," Uygulanmakta olan serbest piyasa ekonomisini dengeye oturtacak olan vatandaşlardır. Her türlü kirlenmeye karşı dur demek için örgütlü hareket etmek gerekir" dedi. İşte Şencan'ın vatandaşlara uyarıları: Yaşadığınız çevrenin sizin için çok önemli olduğunu unutmayınız. Çocuklarınızın ve sizin sağlığınızı tehdit eden kirlenmelere izin vermeyiniz. Çevre güzelliğini bütünleyen yeşillikleri koruyunuz. Park, bahçe ve çiçeklerin koruyucusu ve bakıcısı olunuz. Çöp bidonlarına sulu atık atmayınız. Suyunu süzdükten sonra çöp torbasının ağzını bağlayarak bidonlara atınız. Aydınlatmada sarfiyatı yüksek ampul yerine, daha tasarruflu olanları tercih ediniz. Gereksiz yanan lambaları kapatınız. Su bedelini katmerli olarak ödediğinizi biliyorsunuz. Damlayan bir musluğun dahi sizin eksik gıda almanıza neden olduğunu düşünerek, gereksiz sarfiyatları önleyiniz. Bunu yapmakla milli servetimizi de korumuş olacaksınız. Sıcakların ve nemin etkisiyle çabuk bozulan sebze, meyve ve gıdalardan günlük tüketeceğiniz kadarını alınız. Sebze ve meyvelerde mümkün olduğu kadar doğal ortamlarında yetişmiş olanları tercih ediniz. Günlük tüketemediğiniz ekmeğinizi poşet içerisinde buzdolabında saklayınız. Bir mal veya hizmeti almadan önce piyasa araştırması yaparak, pahalı ve kalitesiz malları üreten ve pazarlayan satıcılardan alış-veriş yapmayarak, yok olmalarını siz sağlayınız. Kapıdan yapılan satışlarda seçme, araştırma ve kıyaslama şansınız olmadığını düşünerek karar veriniz ve usulüne uygun olmayan her hangi bir belge imzalayarak kendinizi riske sokmayınız. Satışa sunulan marka taklitli ürünlere karşı dikkatli olunuz. Satın aldığınız bir mal veya hizmetin kusurlu çıkması halinde, nereden aldığınızı belgeleyebilmeniz için mutlaka fiş yada faturasını alınız. Bu hem sizin güvenliğinizi hem de satıcıya sağlayacağınız haksız kazancın önlenmesini sağlayacaktır. Mümkün olduğu kadar yerli ürünleri tercih etmeyi ilke edininiz..”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81