Şencan uyardı

Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Şubesi Başkanı Cemal Şencan, ulusal kanallarda çıkan bitkisel ürünlerin reklamlarına vatandaşların inanmamaları gerektiğini vurguladı.

Şencan uyardı

Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Şubesi Başkanı Cemal Şencan, ulusal kanallarda çıkan bitkisel ürünlerin reklamlarına vatandaşların inanmamaları gerektiğini vurguladı.

17 Şubat 2019 Pazar 20:26
Şencan uyardı

Şencan," Ulusal kanalları izlediğimizde yüzde 80'inde satış yapılıyor. Cinsellik ilaçları, zayıflama ilaçları ve buna benzer bir çok ilaç satışı yapılıyor. Madem böyle ilaç satışları var biz hastaneleri kapatalım. Bunlara ceza verilmiyor. Bizim halkımızda onlardan medet umarak sipariş veriyor. Gelen ürün istediği gibi olmayınca yandım Allah diye bizi arıyorlar. Şikayet ediyorlar. Maalesef artık tepede bunları gören yoktur. Genel merkezimiz sürekli bunları dile getiriyor. Bu ürünlerle ilgili satış yapanları, televizyon kanallarına gerekli cezalar uygulansın, kapatılsın diye. Maalesef yalnızca para cezası kesmekle yetiniyorlar. Başka bir şey yaptıkları yok. Bu ürünlerin ülkeye girişi yasaklansın, imalatı yasaklansın yada bir kurala bağlansın yok. Denetim olmadığı içinde bunlar akşama kadar her kanalda dönüyor reklamları. Üstelik reklamlarda da o kadar iddialılar ki beğenmezseniz paranızı iade edeceğiz diyorlar. Sonrasında biz bu reklam verenleri arıyoruz ama yazışma adreslerini bile bulamıyoruz. Bu ürünleri lütfen almayın. Herhangi bir beklenti içerisine girmeyin. Hastanelerimiz, doktorlarımız var. Sorunlarınız ne ise doktorlarımıza danışın" dedi.

Son Güncelleme: 17.02.2019 20:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81