Şaşmaz, Letonya’da temaslarda bulundu

Letonya’nın Alanya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz resmi davetli olarak gittiği Letonya’da en üst düzeyde temaslarda bulundu.

Şaşmaz, Letonya’da temaslarda bulundu

Letonya’nın Alanya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz resmi davetli olarak gittiği Letonya’da en üst düzeyde temaslarda bulundu.

15 Temmuz 2018 Pazar 20:42
Şaşmaz, Letonya’da temaslarda bulundu

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Başbakan Maris Kucinskis ve Letonya Parlamentosu Başkanı Inara Murniece ve son olarak da Cumhurbaşkanı Raimonds Vejonis tarafından kabul edildi. 2-4 Temmuz tarihleri kapsamında resmi davetli olarak Letonya’nın başkenti Riga’ya Alanya’yı temsilen giden Letonya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz burada 3 gün boyunca Konsolosluk işleri toplantılarına katıldı. Ayrıca da Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Başbakan Maris Kucinskis ve Letonya Parlamentosu Başkanı Inara Murniece ve son olarak da Cumhurbaşkanı Raimonds Vejonis tarafından kabul edildi. Resmi kabulller sırasında gerek Dışişleri Bakanı gerekse Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşen Şaşmaz, Alanya ve Türkiye ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını ayrıca Alanya’nın tanıtımına yönelik Letonya’da en üst düzeyde girişimlerde bulunduğunu ifade etti. Letonya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz, üst düzey resmi kabullerin yanı sıra Dışişleri Bakanlığında da Konsolosluk işleri ve yeni yürürlüğe giren Konsolosluk işleri değişiklikleri ile ilgili de verimli bir seminere katıldı. Şaşmaz ayrıca Letonya Dışişleri Bakanlığı tarafından organize edilen bazı şirketlere de ziyaretlerde bulunarak brifing aldı. Şaşmaz Riga’da son gün de Letonya’nın Türkiye Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts’le bir araya gelerek görüşmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını, Letonya çalışma ziyaretinin Alanya ve ülkemiz için faydalı olduğunu ifade etti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81