Şahin'e proje desteği

Şahin'e proje desteği

20 Haziran 2017 Salı 20:13
Şahin'e proje desteği
ALTSO'da dün gerçekleştirilen meclis toplantısında, Oda Başkanı Mehmet Şahin'in, kendi yatlarıyla gelen Alanya'ya gelen zengin turistlerin yatlarını Alanya İskelesi'ne demirlemesi ve Alanya İskelesi'ndeki yatçıların da Yat Limanı'na gitmesine dönük projesine tam destek çıktı.
 
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) Haziran ayı aylık olağan toplantısı dün Meclis Başkanı Metin Atalay'ın başkanlığında ALTSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. ALTSO Yönetimi olarak göreve geldikleri dünden bugüne kadar üye odaklı projeler üzerinde her zaman üyeleriyle irtibat halinde olduklarını söyleyen ALTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, "Bu kapsamda da ilkini 2014 yılında gerçekleştirdiğimiz iftarımızın 4'ncüsünü 3 bin 500 kişilik yoğun bir katılımla gerçekleştirerek bir kez daha üyelerimizle aynı ortamda bulunma imkanı yakaladık. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm organizasyonlarda net bir şekilde gördüğümüz bir durum var. Gerçekten de her bir organizasyonumuz bir önceki programa göre daha çok katılımla gerçekleşiyor. Bu durumda odamızın itibarını da her gün daha da arttığını ve üyelerimizle bütünleşme yolunda her geçen gün daha fazla yol aldığımızı kanıtlıyor" dedi.  
"İSKELE ALANYA'NIN KALBİDİR"
Şahin, "İskele Alanya'nın kalbi ve bölgenin doğal güzellikleri ve fiziki yapısı bu bölgenin imajını Alanyamızın imajıyla doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir şekilde Alanyamıza gelen misafirlerin büyük bir kısmı mutlaka İskele bölgesini ziyaret ediyorlar. Ortada böyle bir gerçek varken Alanyamızın böyle kötü olaylarla anılmasının şehrimizin imajını zedeleyecek olayların olmasına asla izin vermemeliyiz. Bu yüzden dün olduğu gibi bundan sonra da bu konuda hassasiyetimiz devam edecektir. Bu konuda Dışişleri Bakanımızdan bir talebimiz oldu. Alanya Balıkçılar Barınağı ile Yat Limanı'nın arasında bir değişiklik olmasını istedik. Alanya İskelesi'ndeki günübirlik tura çıkan yatların, Yat Limanı'na aktarılması ve Yat Limanı'na gelen turistik amaçlı yelkenlerin de Alanya İskelesi'ne aktarılmasını istedik. Bu konunun karara bağlanmasıyla Alanya'nın imajı büyük ölçüde değişecektir. Bu konuyu gerçekleştirmekte ALTSO Başkanı olarak kararlıyım. Biz büyük ALTSO Ailesi olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız, biz de Alanya'ya yapılan her yatırımda olduğu gibi bunda da öncü olmaya hazır olduğumuzu Sayın Bakanımıza da ilettim. Ve bu konuda sonuç alacağız. Kaymakamımız Sayın Mustafa Harputlu Bey, bu projeyi birlikte yapma konusunda bize teklifte bulundu. Bu konuda hazırlıklara başladık. Kaymakam Bey ile bu projeyi birlikte yürütüp, birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum" diye ifade etti. 
'ALLLAH İZİN VERİRSE BU PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'
ALTSO Meclis Üyesi Hasan Yüksekkaya'nın, "Her sezon öncesi Alanya İskelesi bir sorun oluyor, malum olaylar yaşanıyor. ALTSO Başkanımız, Balıkçı Barınağı ile Yat Limanı'nın değişeceğini söyledi. Bu konuda Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan bir yapı ve özel işletiliyor. Bu konuyu gerçekleştirmek yasal mı?' yönündeki sorusuna ALTSO Başkanı Şahin, "Yat Limanı özel bir işletme. Özel işletmenin de Yönetim Kurulu Başkanı bizim de Meclis Başkanımız Metin Atalay. Su Ürünleri, Tarım Bakanlığı'na ait bir kurumdur ve burada Su Ürünlerinin hakkı var. Bu konuda Su Ürünleri'nin Ulaştırma Bakanlığı'na aktarılmasını bekliyoruz. OHAL süreci girmeseydi biz bu projemizi çoktan gerçekleştirecektik. Yeterki devletimiz istesin ve biz girişimden korkmuyoruz. Bu konuda sizleri aydınlatma imkanı buldum. Kusura bakmasın kimse ama 5-6 tane balıkçıya da takılmayız. Yasal mevzuat neyse onu da yaparız. Allah'ın izniyle bu projemizi gerçekleştirmeye çalışacağız. Alanya İskelesi'nde balıkçılar kalacak ama yatçılar, Yat Limanı'na gidecek" diye yanıt verdi. 
'ALTSO ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR'
ALTSO Başkanı Şahin, "Biz doğalgaz projesini yaptığımızda da kimse buna ihtimal vermemişti. Doğalgazı nasıl getireceksiniz demişlerdi. Bir ilçeye gelebilmesi için o ilçenin TEDAŞ abonesinin yüzde 60'ı, BOTAŞ'a abone olması gerekiyordu. Ama biz ne yaptık girişimden korkmadık ve devlet planlamaya soktuk. Fiziki etüd çalışmaları yapıldı. Doğalgazı da getiriyoruz. Bu bunun gibi bir şey. Ben bu boyutunu da düşündüm, teknik arkadaşlarla bu konuyu da istişare ettik. Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel'in bir de Barlar Sokağı Projesi var zaten. O Barlar Sokağı Projesi de gerçekleşirse orası kemancıların bulunacağı restoranların olacağı bir İskele havasına bürünecek. Herkes ailesiyle oraya gidip dolaşabilecek. Bu projeye ilişkin çok olumlu tepkiler aldık ve Bakanımız da bu olumlu tepkileri almış. Bakan Bey, 'Mehmet Başkan, bu talebinizle ilgili sosyal medyadan çok olumlu tepkiler aldım' dedi. Birinin burada meşaleyi yakması gerekiyordu. ALTSO her zaman öncü olduğu gibi yine bu projede öncüyüz. Biz bu projeyi en kısa sürede gerçekleştireceğiz Allah izin verirse."
"SENİ DİKKATE ALMAM"
Yüksekkaya'nın, 'O zaman Mehmet Şahin başkanımızdan söz aldık, seçim öncesi Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı yeri değişiyor' yönündeki sözlerine sinirlenen Başkan Şahin, "Hasan sen polemiği seviyorsun ama ben polemiğe girmem seninle. Doğru dürüst soru soruyorsun ve ben de sana cevap veriyorum. Polemiğe girersen seni dikkate almam. Polemiğe girmeden sorunu sor ve cevabını al ama polemiğe girersen sana da cevap vermem" diye yanıt verdi. -

Şahin'den Tuna'ya ince mesaj
 
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, dün gerçekleştirilen mecliste uzun süredir meclis toplantılarına katılmayan ve yeni dönemde de aday olacağı konuşulan meclis üyesi Mustafa Tuna'ya 'Hoşgeldiniz' diyerek selamlaştı. 2013 yılındaki ALTSO Genel Kurulu'nda rakibi olan Mustafa Tuna'ya, "Sizi 4 yıl aradan sonra ALTSO Meclisi'nde görmek büyük bir mutluluk. 4 yılda bir kere değil, her zaman sizi mecliste görmek isteriz" derken, Tuna, "Ben avara değilim ki, her zaman buraya geleyim' dedi. - Mert CANTÜRK 

Son Güncelleme: 20.06.2017 20:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81