Rusya Gazeteciler Federasyonu ile kardeşlik görüşmesi

Alanya'ya gelen Rusya Devlet Televizyonu Rusya 24 yetkililerinin Alanya Gazeteciler Cemiyetini ziyaretleri sırasında başlayan kardeşlik görüşmesine Rusya'dan olumlu yanıt geldi.

Rusya Gazeteciler Federasyonu ile kardeşlik görüşmesi

Alanya'ya gelen Rusya Devlet Televizyonu Rusya 24 yetkililerinin Alanya Gazeteciler Cemiyetini ziyaretleri sırasında başlayan kardeşlik görüşmesine Rusya'dan olumlu yanıt geldi.

16 Ocak 2019 Çarşamba 16:28
Rusya Gazeteciler Federasyonu ile kardeşlik görüşmesi

Rusya Devlet Televizyonu Rusya 24'ün muhabiri Anastasia Yefimova, Bağımsız Alanya Belediye Başkan Adayı Anastasia Çetinkaya ile röportaj yapmak üzere geldiği Alanya’da AGC’yi de ziyaret etti. Rus Gazeteciler, Çetinkaya ile röportajın ardından AGC Başkanı Gaye Coşkun ile de sohbet ettiler. Rusya ve Türkiye’de medyanın çalışma koşulları, Alanya ve turizm üzerine gerçekleşen sohbette gazeteciler arasında kardeşlik sağlanması da konuşuldu. Rusya Gazeteciler Federasyonu  üyesi Anastasia Yefimova, kardeşlik anlaşmasına aracılık etmek ve iki ülke gazetecileri arasında işbirliğinden memnuniyet duyacaklarını söyledi. İşbirliğine kardeş cemiyet teklifiyle destek veren Coşkun, " Alanya Gazeteciler Cemiyeti olarak Rusya Gazeteciler Federasyonu ile kardeş cemiyet olmak istiyoruz. Bu iş birliğinin Alanya tanıtımına da  büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

AGC'de gerçekleşen görüşmenin ardından, Anastasia Çetinkaya'nın rehberliğinde Rus Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ile de görüşme yapıldı. AGC tarafından yazılan mektup Rusya Gazeteciler Federasyonuna gönderildi. Kardeşlik anlaşmasına ilişkin ilk resmi görüşme 14 Ocak 2019 tarihinde federasyon toplantısında yapıldı. Rus gazetecilerin toplantısında Alanya Gazeteciler Cemiyeti ile kardeş olma yönünde görüşmelerin başlatılmasına karar verildiği bilgisi mail yoluyla iletildi. AGC'nin mektubuna yanıt veren  Rus Gazeteciler karşılıklı görüşme yapmak istediklerini bildirdiler.

KARDEŞ CEMİYETLER ÇOĞALACAK

AGC Başkanı Gaye Coşkun, Alanya Cemiyeti'nin üçüncü kardeşlik anlaşmasının Rusya ile yapılacak olmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Coşkun kardeş cemiyetlerin artacağının müjdesini verdi. Aynı zamanda AGC üyesi de olan Alanya Bağımsız Belediye Başkan Adayı Anastasia Petrova Çetinkaya aracılığıyla bir çok ülke ile temasa geçildiğini ifade eden Coşkun, "Kardeş cemiyet çalışmalarına Rusya ile başladık, en kısa zamanda, Norveç, Finlandiya, Almanya, Amerika, Kanada, Çin, Japonya ve birçok Avrupa ile İskandinav ülkesi ile kardeşlik anlaşmaları için resmi görüşmelere başlayacağız" dedi.

Anahtar Kelimeler:
AlanyaZiyaretAGC
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81