Özel bireylerin askerlik sevinci

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bir günlük temsili askerlik yapacak 23 engelli genç için belediye önünde tören düzenledi.

Özel bireylerin askerlik sevinci

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bir günlük temsili askerlik yapacak 23 engelli genç için belediye önünde tören düzenledi.

16 Mayıs 2019 Perşembe 17:44
Özel bireylerin askerlik sevinci

 Davul zurna eşliğinde kınası yakılan özel bireyler, alkışlar eşliğinde Garnizon Komutanlığı’na uğurlanırken, aileleri de duygu dolu anlar yaşadı. Dünya Engelliler Haftası kapsamında Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde 23 engelli birey için asker uğurlama töreni düzenlendi. Anlamlı tören için bir araya gelen engelli gençler aileleri ile birlikte hem oynadı hem duygusal anlar yaşadı. 
KINALAR YAKILDI HARÇLIKLAR VERİLDİ 
Özel bireylerin askerlik törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mustafa Gürbüz, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Güven Ulutekin, belediye bürokratları, çalışanları ve asker adaylarının aileleri katıldı. Asker uğurlama töreni renkli görüntülere sahne oldu. Engelli gençlerin ellerine geleneklere uygun olarak asker kınası yakıldı. Ellerinde Türk Bayrakları ile davul zurna eşliğinde oynayan özel bireyler vatani görevlerini yapacak olmanın mutluluğunu yaşadı. 
KINALI KUZULARIMIZI UĞURLUYORUZ 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mustafa Gürbüz de gençlerin mutluluklarına ortak oldu. Gürbüz, gençlerle karşılıklı oynadı ve asker harçlığı verdi. ‘Kınalı kuzularımızı bugün bir gün de olsa temsili olarak askere uğurluyoruz’ diyen Genel Sekreter Vekili Mustafa Gürbüz, ‘Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek bu geleneği devam ettiriyor. Engelli kardeşlerimize yönelik projeler gerçekleştireceğiz. Onların istihdamlarına yönelik projelerimiz var. Hem üretecekler hem de kazanacaklar’ ifadelerini kullandı. 
ASKER OLACAĞIM İÇİN ÇOK GURURLUYUM 
Temsili olarak askere gidecek olmanın heyecanını yaşayan engelli birey Hüseyin Topuz, “Vatani görevimi yerine getireceğim için çok gururluyum. Şanlı Türk bayrağımız için her Türk gencinin askerlik yapması gerekir. Bu imkânı bize sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e çok teşekkür ederiz” diye konuştu. Asker olacak engelli gençlerden Murat Silsüpür de “Artık büyüdüm ve bugün asker olacağım. Üniforma giyeceğim. Çok heyecanlıyım” dedi. Anne Hürriyet Silsüpür ise “Oğlum asker olacağı için çok mutluyum. Antalya’ya yurt dışından yeni geldik, iyi ki de gelmişiz. Bizim için bu organizasyonu yapan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Asker uğurlama töreni sonrasında engelli gençler temsili askerliklerini yapmak üzere Tugay Komutanlığı’na uğurlandı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81