Okul birincileri beş yıldızlı tatile gitti!

Antalya'da eğitimin en büyük destekçilerinden olan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'ye örnek olan “Başarılı Öğrenciye Tatil İyi Gelecek” projesi ile 2017-2018 öğretim yılı 1. döneminde 768 okul birincisi ve 1536 yakınını 3 günlüğüne 5 yıldızlı otelde tatile gönderdi.

Okul birincileri beş yıldızlı tatile gitti!

Antalya'da eğitimin en büyük destekçilerinden olan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'ye örnek olan “Başarılı Öğrenciye Tatil İyi Gelecek” projesi ile 2017-2018 öğretim yılı 1. döneminde 768 okul birincisi ve 1536 yakınını 3 günlüğüne 5 yıldızlı otelde tatile gönderdi.

19 Ocak 2018 Cuma 21:28
Okul birincileri beş  yıldızlı tatile gitti!

Tüm Türkiye ile birlikte Antalya’da da ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler karnelerine kavuştu. Ramazan Savaş İlköğretim öğrencileri karne heyecanını Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ile birlikte yaşadı. Törende Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Okul Birincilerine Tatil İyi Gelecek' projesi kapsamında aileleriyle birlikte 5 yıldızlı bir otelde 3 gün tatil yapma şansı yakalayan 768 lise ve ortaokul birincisi adına Muratpaşa Melahat Faraçlar Ortaokulu birincisi  Sıla Menet’e temsili hediye çeki verildi. Ebru Türel ayrıca Sıla Menet’e Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in hediyesi olarak üzerinde “şampiyona özel” yazılı bir kol saati ve Başkan Türel’in yazdığı mektubu verdi. 
10 BİN KİŞİ TATİLE GİTTİ 
Törende konuşan Ebru Türel, Türkiye’de bir ilk olan tatil projesinin dördüncüsünü gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Bu kamu ve özel sektör işbirliği ile hazırlanmış bir projedir. Bu projeye otellerimiz severek sponsor olmaktadır. Böylelikle belediyeye maliyeti olmadan çok güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza atmış oluyoruz. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar 19 ilçemizde toplam 768 okulun birincisini aileleriyle beraber 5 yıldızlı otellere tatile gönderiyoruz. Bu sene ailelerle beraber toplam tatile gidecek kişi sayısı 2 bin 304 kişi. Dört yıla bakarsak eğer bu projeyle yaklaşık 10 bin kişiyi tatile göndermiş olduk. Antalyalı turizmcilerimizin eğitime olan katkılarından dolayı onlara teşekkür ediyoruz” dedi. 
Projenin gelecek yıllarda da devam edeceğini söyleyen Ebru Türel, “Tatil ödülü okullarda öğrencileri başarılı olmaya teşvik ediyor. Aileler de projeden çok memnun. Birçok aile ilk kez 5 yıldızlı bir otelde tatil yaptıklarını ifade ediyorlar. Projeye ilk başladığımızda birçok veli inanamadı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ni arayıp,” Milli Eğitimden bize bu projeyi bildirdiler bu gerçek mi diye sormuşlar” diye konuştu. 

Ebru Türel ayrıca tatilde çocukları Zıp Zıp Park’a davet etti. 
EMEĞİM İLE KAZANDIM 
Yarıyıl tatilinde ailesiyle birlikte tatil yapmanın heyecanını yaşayacağını söyleyen okul birincisi Sıla Menet, ise duygularını şöyle ifade etti: 'Çok mutluyum. Bugün burada babam Yüksel Menet, annem Şengül Menet ve küçük kardeşim var. Sömestr tatilinde ailecek tatil yapacak olmak beni çok sevindiriyor. Havuza girmek ve dinlenmek istiyorum. Daha önce de 5 yıldızlı bir otelde tatil yapmıştım ama bu kez kendi emeğim ile tatili kazandım. Tatil projesi sayesinde arkadaşlarımızla birlikte daha çok hırslanıyoruz ve derslerimize motive oluyoruz. Bu güzel proje için Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ederim .”
Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu’nda Rehber Öğretmenlik yapan baba Yüksel Menet de kızlarıyla gurur duyduklarını, ilk dönem boyunca verdiği emeğin karşılığını tatil olarak aldığını ifade etti. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81