Mutfak Mirası Alanya, Kahramanmaraş'ta tanıtıldı

Alanya Belediyesi’nin lisans sahibi olduğu Mutfak Mirası Alanya (Culinary Heritage Europe ), yöresel yemek kültürleriyle markalaşma yolunda ilerleyen şehirlerin de dikkatini çekmeye başladı.

Mutfak Mirası Alanya, Kahramanmaraş'ta tanıtıldı

Alanya Belediyesi’nin lisans sahibi olduğu Mutfak Mirası Alanya (Culinary Heritage Europe ), yöresel yemek kültürleriyle markalaşma yolunda ilerleyen şehirlerin de dikkatini çekmeye başladı.

08 Şubat 2017 Çarşamba 20:57
Mutfak Mirası Alanya,  Kahramanmaraş'ta tanıtıldı

Önce Gaziantep Belediyesi’nin daveti ile Gastronomi zirvesinde yapılan tanıtımın ardından şimdi de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ‘un daveti ile Belediye daire başkanları ve akademisyenler oluşan bir heyete, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş tarafından, Mutfak Mirası Alanya sistem kurulumu ve ilgili prosedürleri hakkında ayrıntılı bir sunum yapıldı.
Alanya’nın yöresel yemeklerinin günümüze taşınmasını amaçlayan yemek yarışmaları ve yöresel yemek atölyeleri hakkında uygulamalı örneklerinin anlatıldığı toplantı, son derece verimli geçti.
ERDOĞMUŞ, JÜRİ ÜYESİ OLARAK ALANYA BELEDİYESİNİ TEMSİL ETTİ
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, Alanya Aşçılar Derneği ile beraber, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ödüllü 3. Yemek Yarışması’na jüri üyesi olarak katıldı. Yarışmada Alanya Belediyesi’ni temsil eden Erdoğmuş, zengin mutfak kültürüne sahip Kahramanmaraş’ta 105 çeşit yemeğin değerlendirmesini yaptı.
Erdoğmuş, farklı yörelerdeki yöresel yemek çalışmalarının tek bir çatı altında toplanması ve oluşan güç birliği ile ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımının sağlanmasını amaçlayan Mutfak Mirası sisteminin Türkiye‘de yayılması için büyük bir özveri ile çalıştıklarını belirterek, diğer şehirlerin sistem kurulumuna da destek sağlayabileceklerini belirtti.
Son Güncelleme: 08.02.2017 20:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81