MÜSİAD, Bakan Albayrak'a Alanya dosyası sundu

MÜSİAD 2018 yılı değerlendirme ve 2019 yılı beklentileri temalı 9. Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla yapıldı.

MÜSİAD, Bakan Albayrak'a Alanya dosyası sundu

MÜSİAD 2018 yılı değerlendirme ve 2019 yılı beklentileri temalı 9. Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla yapıldı.

10 Ocak 2019 Perşembe 20:57
MÜSİAD, Bakan Albayrak'a Alanya dosyası sundu

Toplantıda MÜSİAD Alanya Şube Başkanımız Mustafa Durusoy ve Sektör Kurulu Başkanı Celil Kara tarım sektörüne yönelik hazırladıkları dosyası bakan Albayrak'a sundu. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan'ın ev sahipliğinde yapılan Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile iş dünyası ve ekonomi uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda ilçesi MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy ile Sektör Kurulu Başkanı Celil Kara temsil etti. Şube başkanımız Mustafa Durusoy ve Celil Kara Alanya'nın ekonomik, ticari ve demografik durumunu özetleyen dosyayı bakan Berat Albayrak'a teslim etti. Dosyada dikkat çeken en önemli talep orman vasfını yitirmiş arazilerin tarım için kiraya verilmesindeki uygulamalardan birisi olan dikilebilecek meyvelerden ceviz, badem, keçiboynuzu arasında Alanya için hayatı önem taşıyan avokadonun eklenmesi için gereken düzenlemenin yapılması oldu. 

DURUSOY: ÇEŞİTLİ TALEPLERDE BULUNDUK
Durusoy, Muz üretiminde ziraat bankası üzerinden çiftçilere verilen kredilerin tekrar kolaylaştırılarak hem oranların düşürülmesi hem de prosedürlerin hafifletilerek sürecin hızlandırılması hatta sera ürünlerindeki KDV oranının teşvik kapsamına alınması talebimizi ilettiklerini ifade etti.  MÜSİAD genişletilmiş başkanlar toplantısında oldukça samimi ortamda sorunları ve çözüm yollarını konuşma fırsatı bulduklarını ifade eden Durusoy, sayın bakanımız kendisine sunduğumuz dosyalardaki konular üzerine gerekli incelemenin titizlikle yapılacağını ifade etti. Umuyoruz ki Alanya'da tarımın (avokado) gelişmesi noktasından Orman Bakanlığı ile yapılacak işbirliği sayesinde atıl vaziyette ki ormanlık alanlar avokado ormanına dönüştürülerek ekonomiye daha fazla katkı sağlanması ve dolayıyla bir istihdam oluşmasına sağlayabiliriz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81