Marshall yardımı ile fabrika kurmalıydık

Marshall yardımı ile fabrika kurmalıydık

26 Kasım 2017 Pazar 20:33
Marshall yardımı ile  fabrika kurmalıydık
Alanya’da Adalet ve Medeniyet Derneği’nin düzenlediği Mühendislik Buluşması’na Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, mühendisler, mühendis adayları ve dernek üyeleri katıldı. Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, mühendisliğin toplumun gelişmesinde sosyal birimlerle birlikte son derece önemli bir alan olduğunu aktardı. Birimle ilgili bazı cümlelerin kullanılmasında fayda olduğunu söyleye Işık, “Bizim inancımızda ilim genel anlamıyla bilim Allah’ın kâinata koyduğu sırların keşfidir. Newton kafasına elma düşene kadar yeryüzünde yer çekimi yok muydu? Veya Arşimet’ten örnek verirsek hamamda hamam taşının suyun üzerinde kalması olayına kadar suyun kaldırma kuvveti yok muydu? Elbette vardı bunlar Allah’ın kainata koyduğu kurallardır. Bilim ise bu kuralların keşfidir” dedi.
İslam’da özellikle 2’inci yüzyıldan sonraki dünya hâkimiyetinin bu temele dayandığı hatırlatan Işık, “Antik Yunan’dan Çin ve Hint uygarlığına kadar pek çok bilgiyi kendi bünyelerine alıp adakta etmeyi başardıkları zaman onun için İslam dünyasında bilim çok hızla gelişmiş. Özellikle 2’inci dünya savaşından sonra Marşal yardımları bizi maalesef hazırcılığa itti. Marşal yardımları sadece Türkiye’ye yapılmadı. O zaman Sovyet tehdidine karşı Amerika’nın Avrupa’yı stabilize etmek için yaptığı bir yardım mekanizmasıydı. Almanya’ya da yaptılar. Dünya savaşında yenilmiş Almanya yerle bir olmuş ve tüm saniye tesisleri çökmüş. Almanya ise bunu kendi alt yapısını tekrar inşa etmek ve alt fabrikalarını tekrar kurmak için kullandı. Biz ne yaptık Marshalll yardımını Amerika’dan silah satın aldık. Hâlbuki o yardımı aldığımızda biz de Türkiye’de fabrika kursaydık. Biz de üretime odaklansaydık. Ondan sonra silah almaya veya başka ihtiyaçlarımızı ithalat yoluyla gidermek zorunda kalmayacaktık” ifadelerine yer verdi.
Son Güncelleme: 26.11.2017 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81