LÖSEV destek bekliyor

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Antalya İl Koordinatörü Tutku Canıdar, vakfın işleyişi ve Kurban Bayramı'nda yapılan bağışların nasıl gerçekletiği hakkında bilgiler verdi

LÖSEV destek bekliyor

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Antalya İl Koordinatörü Tutku Canıdar, vakfın işleyişi ve Kurban Bayramı'nda yapılan bağışların nasıl gerçekletiği hakkında bilgiler verdi

08 Ağustos 2018 Çarşamba 01:36
LÖSEV destek bekliyor

1998 YILINDA kurulan LÖSEV'in ilk aşamada sadece lösemili çocuklara hizmet verdiğini ifade eden Canıdar, "Ülkemizdeki kanser sayısının artışından dolayı şu anda vakfımız çocuk veya yetişkin fark etmeksizin tüm kanser hastalarına hizmet veriyor. Merkezi Ankara'da ancak belirli bölgelerde şubemiz var. Alanya ise Antalya şubesine bağlı. Bu yüzden biz de her ay mutlaka Alanya'ya geliyoruz. Alanya'da da ciddi sayıda hastamız var. Bu konuda da yerel basının gücünü kullanarak insanlara ulaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 
'MADDİ VE AYNİ YARDIMLAR YAPIYORUZ'
Vakfın işleyişi hakkında da bilgi veren Canıdar, "İlk olarak sosyal hizmetler sorumlusu arkadaşımız hastaneleri dolaşıp hastaların kayıtlarını alıyor ve sonrasında ev ziyaretlerini gerçekleştiriyor. Hastaların maddi, manevi yaşantılarına göre bir rapor düzenliyor ve merkezle paylaşıyor. Raporun ardından biz de her ay bu kişilere maddi ve ayni yardım veriyoruz. Örneğin, üniversiteye giden bir öğrenciyse burs yardımı yapıyoruz. Ayni yardım ise yiyecek, giyecek, beyaz eşya gibi aklınıza gelebilecek her türlü yardımı içeriyor. Bunlar dışında bir de sosyal yardımlar yapıyoruz. Bu da tedavi süreçlerinde kendilerini yalnız hissetmemeleri ve toplumdan kopmamaları adına etkinlikler düzenlenerek gönüllerince eğlendikleri bir gün geçirmelerini sağlıyoruz" dedi. 

'KURBAN BAĞIŞLARINIZI BEKLİYORUZ'
Kurban Bayramı'nda yapılacak bağışlarda kurban bedelimiz 920 (Türk Lirası) TL. Vakıf olarak 11 yıldır vekaleten kurban kesimi yapıyoruz. Dini vecibelere uygun bir şekilde anlaşmış olduğumuz entegre et tesislerinde din görevlisi, noter ve veteriner gözetiminde bu vekalet alındıktan sonra kesim işlemleri gerçekleştiriliyor. Bu kesimlerin ardından ihtiyaç sahibi ailelerimize etlerimiz dağıtılıyor. Geriye kalan etler ise anlaştığımız entegre et tesislerine emanet ediliyor. Çünkü bizim amacımız sadece Kurban Bayramı döneminde değil 12 ay boyunca hastalarımıza et dağıtabilmek. Bağış yapmak isteyenler farklı şekillerde ödemelerini yapabilir. Bankaların internet ve bağış ekranlarından, www.lösev.org.tr'den bağışlar yapılabiliyor. Ayrıca herhangi bir soru sormak ya da fikir almak isteyen kişiler olursa da 0242 316 06 63 numaralı LÖSEV Antalya İl Koordinatörlüğümüzü arayabilirler. Bu yardımlar yapıldıktan sonra biz kişiye, 'Bağınız bize ulaşmıştır' bilgisini içeren bir mesaj ve mail atıyoruz. Kesim gerçekleştirilip, dağıtım yapıldıktan sonra da 'Kesiminiz gerçekleştirilmiştir. Dağıtımı yapılmıştır' mesajını atıyoruz. Kurban dönemi bizim için çok önemli. Çünkü bizim hastalarımız kemoterapi gördüğü için bağışıklık sistemleri çok düşük oluyor. Bu sebeple proteine çok ihtiyaçları oluyor. Et de bu konuda ilk akla gelen besin kaynağı. Bize bağlı kayıtlı hastalarımızdan yüzde 85'inden fazlası asgari ücretle yaşayan ya da hiçbir geliri olmayan hastalar. Durum böyle olunca bir de o eve bir hastalık girdiği zaman et çok önemli bir besin oluyor" ifadelerini kullandı. 
'DOLANDIRICILARLA BAŞIMIZ DERTTE'
Kurban Bayramı döneminde olduğumuz için sürekli etten bahsediyoruz ancak biz ramazan döneminde de bağışları kabul ediyoruz. Yalnız şöyle bir durum var. Bağış konusunda dolandırıcılarla başımız dertte. Maalesef vakfın adını kullanarak insanların kapısını çalıyorlar ya da sokakta durdurup dergi satmak adı altında bağış yapılmasını istiyorlar. Biz hiçbir zaman kapı kapı dolaşarak bağış istemiyoruz. Bu yüzden bunu yapanlar biz değiliz. Sakın kimse buna inanmasın. Bunu yapanların tamamen kişisel menfaatleri söz konusu. Yakalandıkları zamanda bunu yapanlar için yaptırımları çok kuvvetli değil. Bu yüzden bu konuda lütfen herkes dolandırıcılara dikkat etsin.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81