Kütüphane Haftası için geliyorlar

55. Kütüphane Haftası tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Her yıl Mart ayının son haftası kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle Alanya Belediyesi de 7’den 77’ye her yaş grubuna hitap edecek çok zengin bir program hazırladı.

Kütüphane Haftası için geliyorlar

55. Kütüphane Haftası tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Her yıl Mart ayının son haftası kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle Alanya Belediyesi de 7’den 77’ye her yaş grubuna hitap edecek çok zengin bir program hazırladı.

22 Mart 2019 Cuma 21:56
Kütüphane Haftası için geliyorlar

PROF. DR. UĞUR BATI İLE ‘’YARATICI OLMANIN SİHİRLİ OLMAYAN YOLLARI’’
Alanya Belediye Tiyatrosu Müdürlüğü’ne bağlı 3 kütüphane ve Kültür Merkezinde yapılacak etkinliklerin ilki 25 Mart Pazartesi başlıyor. ‘’Yaratıcı Olmanın Sihirli Olmayan Yolları’’ konulu söyleşisiyle Prof. Dr. Uğur Batı, lise öğrencileri, üniversite öğrencileri ve yetişkinlere seslenecek. 
26 Mart Salı günü ise Murat Kaplan yine Kültür Merkezinde ‘’Etkili İletişimin Nöro – Linguistik Kodları’’ konulu söyleşiyle takipçileriyle buluşacak.
İMZA ETKİNLİKLERİ VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILACAK
5 gün sürecek programda okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik etkinlikler de düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında Emine Hacıkura Kütüphanesi, Mahmutlar Kütüphanesi ve Demirtaş Mustafa Hikmet Akın Kütüphanesi’nde çocuk kitap yazarlarıyla söyleşi, imza etkinlikleri ve çocuklara yönelik atölye çalışmaları yapılacak. 
Bu etkinlikler kapsamında Serhan Kansu, Burcu Bahar çocuklarla buluşurken, alanında uzman eğitmenler ise çocuklarla ‘Oyun Atölyesi’, ‘Akıl Oyunları’ ve ’ Çam Kozalağından Geri Dönüşüm’ isimli atölye çalışmaları yapacaklar.
ÇOK OKUYANA ÖDÜL
Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kütüphane kullanımının daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla, okur – yazar buluşmaları ve atölye çalışmaları düzenleyen Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü, bu etkinliklerin yanı sıra kompozisyon yarışması, okuma saatleri, tiyatro gösterileri, çok okuyanlara hediye ve başarı belgesi takdimi gibi etkinliklerle 55. Kütüphane Haftası’nı şenlendirecek. 
EMİNE HACIKURA 10.YILINI KUTLAYACAK
Merkez’ de bulunan Alanya Belediyesi Emine Hacıkura Kütüphanesi de Kütüphane Haftası’nda 10. yılını kutlayacak. Öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Alanya’nın en modern kütüphanesi Emine Hacıkura bu anlamlı haftada okurlarıyla birlikte 10. yılını gururla kutlayacak.
EMİNE HACIKURA, MAHMUTLAR VE DEMİRTAŞ HİKMET- MUSTAFA AKIN KÜTÜPHANELERİ VATANDAŞLARI BEKLİYOR
55. Kütüphane Haftası nedeniyle Alanya Belediyesi’ne ait Emine Hacıkura, Mahmutlar ve Demirtaş Hikmet-Mustafa Akın kütüphaneleri ve Kültür Merkezinde hafta boyunca her yaş grubuna hitap edecek etkinlikler düzenleyeceklerini hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bu Şehirde Okur Yazar Var” sloganıyla geçen yıl başlattığımız etkinliklere devam ediyoruz. Kütüphane Haftasıyla başlayan programlarımız, kitap fuarları ve 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivalimizle devam edecek. Vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi bu etkinliklere davet ediyorum” dedi. 
‘’Bu Şehirde Okur Var’’ sloganı ve hashtag’i ile hareket edilen etkinlik programıyla ilgili daha fazla bilgi için sosyal medyadan Alanya Belediyesi, Alanya Belediye Kütüphaneleri ve Alanya Tiyatro Müdürlüğü hesaplarını takip edebilirsiniz.

Kütüphane Haftası Etkinlikleri:

25 Mart Pazartesi
Saat 10.00-12.00 Kültür Merkezi - Prof. Dr. Uğur Batı (Yaratıcı Olmanın Sihirli Olmayan Yolları)
26 Mart Salı
Saat 10.00-12.00 Kültür Merkezi-Murat Kaplan (Etkili İletişimin Nöro-Linguistik Kodları)
26 Mart Salı 
Saat 14.00-15.00 Emine Hacıkura Kütüphanesi – Serhan Kansu (Çocuklar İçin Felsefe ve Yazarlık) 
27 Mart Çarşamba
Saat 10.00-15.00 Emine Hacıkura Kütüphanesi– Serhan Kansu (Çocuklar İçin Felsefe ve Yazarlık)
28 Mart Perşembe
Saat 10.00 -15.00 Emine Hacıkura Kütüphanesi - Burcu Bahar (Lezzetli Hikayeler)
29 Mart Cuma 
Saat 13.30- 16.00 Emine Hacıkura Kütüphanesi - Burcu Bahar (Lezzetli Hikayeler)


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81