Kurbanlık alırken dikkat edin

Alanya’da 4 ayrı noktada kurban satışı yapılıyor. Alanya Belediyesi'nin Çıplaklı, Demirtaş, Konaklı ve Mahmutlar Mahallesi’nde belirlediği noktalarda kurban satışları devam ediyor.

Kurbanlık alırken dikkat edin

Alanya’da 4 ayrı noktada kurban satışı yapılıyor. Alanya Belediyesi'nin Çıplaklı, Demirtaş, Konaklı ve Mahmutlar Mahallesi’nde belirlediği noktalarda kurban satışları devam ediyor.

19 Ağustos 2018 Pazar 21:49
Kurbanlık alırken dikkat edin

Alanya Belediyesi'nin Çıplaklı, Konaklı, Demirtaş ve Mahmutlar ’da belirlediği kurban satış noktalarına, veteriner hekimlerin kontrollerin ardından kurbanlık satışları devam ediyor. Kurbanlık hayvanlar Veteriner hekimlerin kontrolünün ardından satış alanına alındılar. Hem kurbanlık almaya gelen vatandaşların hem de havyan satıcılarının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlanan kurban satış alanında su, lavabolar ve tuvaletler bulunuyor.
'KURBANLIKLARIN YAŞINA DİKKAT EDİN'

Çıplaklı Mahallesindeki kurban satış noktasında denetleme yapan Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ali Yavuz, büyük ve küçükbaş kurbanlıkların satış yerlerine getirilmeden önce kontrollerinin yapıldığını, kurban olabilecek özellikleri taşıyan hayvanların satış noktalarına alındığını söyledi. Hem dini hem de insani açıdan hayvanın kurban olarak kesilebilecek vasıflara sahip olması gerektiğinin altını çizen Yavuz, "Satış noktalarımıza kurbanlıklar getirilmeye başlandı. Burada vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken en önemli husus kurbanlıkların yaşı ile ilgilidir. Büyük baş hayvanlarda 2 yaşından, küçükbaş hayvanlarda 1 yaşından büyük olması gerekiyor. Bu konuda sorun yaşayan vatandaşlarımız Veteriner Müdürlüğümüze, satış noktalarında görev yapan zabıta ve belediye görevlilerine başvurabilirler" dedi.
BÜYÜKBAŞ 8 BİN, KÜÇÜKBAŞ BİN TL’DEN BAŞLIYOR
Kurban Bayramı'na 1 gün kala Alanya'da hayvan pazarlarında kurbanlık satışları devam ediyor. Alanya'da Konaklı, Mahmutlar, Demirtaş, Çıplaklı olmak üzere 4 noktada hayvan pazarında vatandaşlar kurbanlıklarını alıyor.  Küçükbaş hayvanlar 800 TL'den başlayıp 1500 TL'ye varan fiyatlarla satılırken, büyükbaş kurbanlıklar  8 bin TL'den başlayıp 15 bin TL'ye kadar satışları yapılıyor. Önceki yıllara göre biraz durgun olan hayvan pazarında satışlar son güne kadar devam edecek.  Üreticiler vatandaşların fiyatları pahalı bulduğunu belirtirken kendilerinin zor şartlar altında hayvan yetiştiriciliğini yaptıklarını belirterek satışlarda vatandaşlarla sıkı pazarlık içerisinde olduklarını belirttiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81