Kırsal kalkınma desteği açıklandı

Kırsal kalkınma desteği açıklandı

19 Eylül 2017 Salı 20:33
Kırsal kalkınma desteği açıklandı
Kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak amacıyla yapılacak  yatırımlara yönelik hibe tutarları açıklandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı'nın, 'Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı  Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ' Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Tebliğ, 2020 yılı sonuna kadar kırsal alanda ekonomik ve  sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak ve farklılaştırmak için kadın ve genç girişimciler  öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyetlere yönelik  yatırımlar için yapılacak hibe ödemelerine ilişkin hususları kapsıyor. 
BİTKİLERDEN KIRSAL TURİZME KADAR DESTEK VAR 
Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, kırsal kalkınma  destekleri için Antalya bölgesinde, başvuru yapılabilecek yatırım konularını  şöyle açıkladı: “Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,  hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, su ürünlerinin  işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo,  hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,  yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, yenilenebilir enerji üretim  tesisleri, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, kırsal ekonomik altyapı  yatırım konularından, kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim  sistemleri ve eğitimi yatırımları. Proje başvuruları gerçek kişiler ve tüzel  kişiler (kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş  olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar ile tarımsal  amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri) tarafından  yapılır. Gerçek ve tüzel kişilerin bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekir.”
 'PROJE TUTARININ YÜZDE 50'SİNE DESTEK VAR' 
'2017 Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların  Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'in 13 Eylül 2017-30179 tarih sayılı Resmi  Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Rüzgar, hibe  programlarına başvuruların tebliğin yayımı tarihinden itibaren 90 günlük süre  içerisinde elektronik ağ üzerinden www.tarim.gov.tr internet adresinden gerçek  ve tüzel kişilerin başvuru yapabileceklerini söyledi. Ekonomik yatırım  konularında hibeye esas proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek  verileceğini de belirten Rüzgar, yatırım konularına göre hibeye esas proje  tutarlarının 30 bin TL ile 2 Milyon TL arasında olduğunu ifade etti. 90 GÜNLÜK SÜRE VERİLECEK Yatırım projeleri fiziki olarak 1 Ekim 2018'e kadar tamamlanacak. Fiziki  olarak tamamlanamayan projeler, uygun görülmesi halinde kendi kaynaklarıyla 90 günü aşmamak üzere verilecek süre içinde fiziki gerçekleşmesini tamamlayacak. Fiziki gerçekleşmeleri tamamlayan ancak yasal izinlerini alamayan yatırımlar içinse yatırımcının başvurması halinde 90 günü aşmamak üzere yasal izinleri alabilmesi için süre verilecek
 
Son Güncelleme: 19.09.2017 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81