Kayak tesisi için ilk adımlar atıldı

Turizm Bakanlığı tarafından ‘Kış Sporları Turizm Merkezi’ olarak ilan edilen Alanya Akdağ Kayak Merkezi’ne bir tesis kazandırmak için büyük çaba gösteren Alanya Akdağ Kayak Kulübü Başkanı Handan Aydemir ve Akdağ İcraat Komisyonu Başkanı Sevil Kurt önemli bir başarının ilk adımını attılar.

Kayak tesisi için ilk adımlar atıldı

Turizm Bakanlığı tarafından ‘Kış Sporları Turizm Merkezi’ olarak ilan edilen Alanya Akdağ Kayak Merkezi’ne bir tesis kazandırmak için büyük çaba gösteren Alanya Akdağ Kayak Kulübü Başkanı Handan Aydemir ve Akdağ İcraat Komisyonu Başkanı Sevil Kurt önemli bir başarının ilk adımını attılar.

21 Şubat 2019 Perşembe 22:17
Kayak tesisi için  ilk adımlar atıldı

Uzman görüşlerinin ışığında, akademisyenlerin, sivil toplum örgütlerinin ve ilgili sektör temsilcilerinin görüşlerini sunduğu bir çalıştay, Alanya’ya prestij katacak kayak merkezinin yapılmasının olmaz sa olmaz bir ön adımı olduğunun bilincinde olan kulüp; geçtiğimiz günlerde Kulüp Başkanı Handan Aydemir, İcraat Komisyonu Başkanı Sevil Kurt ve Kulüp yöneticilerinden Adnan Sarı ile Serkan Salvur’un, ALKÜ Üniversitesine yaptığı  ‘çalıştay’ başvurusu; spor bilimlerinde kayak branşı olmadığı gerekçesi ile olumsuz sonuçlandı. 
Başkan Handan Aydemir 11 Şubat’ta Kars’a giderek Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu  Dr. Öğr. Üye. Levent Tanyeri ile yaptığı görüşme de olumsuz sonuçlandı. Severek yardım etmek istediğini belirten Levent Tanyeri ancak iş yoğunlukları nedeni ile kısa vade de yardımcı olamayacaklarını ifade etti. 
Tüm bunlara rağmen sıkılmadan mücadelesine devam eden Kulüp Başkanı Handan Aydemir ve Komisyon Başkanı Sevil Kurt Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreter’i Ali Serinoğlu, Rektör Yardımcısı Prof Dr Ahmet Ögke ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof Dr Fatih Kılınç ile yaptığı görüşmeler olumlu sonuç verdi. 

Birçok kez çalıştay tecrübesi kazanmış ve Alanya ile yakından ilgilenip, uzun süredir kentimizle ilgili fizibilite raporları tutan Dekan Prof Dr Fatih Kılınç; çalıştay için Kulüp ile işbirliği yapmaktan heyecan duyduğunu, bunun getireceği iş yüküne razı olduklarını, geniş bir vizyonla bakarak kusursuz bir çalıştay için de en yakın zaman da Akdağ’a çıkıp fizibilite raporları hazırlayacaklarını dile getirdiler. 
Kulüp Başkanı Handan Aydemir sonuçsuz kalan hiçbir görüşmenin kendilerini asla yıldırmadığını, Alanya için atılan her adımda severek yer alacağını, nihayetinde kayağı; sadece spor olarak görmeyip, Alanya’yı 12 ay turizm merkezine dnüştürmenin önemli bir faktörü olarak ele alacak uzman bir akademisyen ekibi ile işbirliği içerisinde bu çalıştayı yapacak olmaktan duyduğu heyecanı ve memnuniyetini dile getirdi. 
Alanya için tarihi bir adım olan bu çalıştayda ortak akıl ile hareket edeceklerini ve ilgili tüm uzman görüşlerine başvuracaklarını da sözlerine ekledi. 
Kulüp üyelerinden ALTİD Başkanı Burhan Sili  Alanya için atılan bu adımın destekçisi olduklarını ve çalıştay süreci boyunca akademisyenlerin konaklamaları ile yakından ilgileneceklerini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81