Kardeş olalım projesi Alanya’da

Antalya Valiliği himayesinde ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Gelin Kardeş Olalım" projesi devam ediyor.

Kardeş olalım projesi Alanya’da

Antalya Valiliği himayesinde ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Gelin Kardeş Olalım" projesi devam ediyor.

25 Nisan 2019 Perşembe 20:03
Kardeş olalım projesi Alanya’da

Proje kapsamında Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün kardeş ilçesi Alanya’ya geldi. Proje kapsamında Alanya ile kardeş olan Erzurum İli Tortum ilçesinden gelen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinden oluşan heyet üç gün boyunca Alanya’da çeşitli ziyaretlerde bulunacaklar.Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar ve uzman teknik personeller, Tortum İlçe Tarım Müdürlüğü’nden gelen personellere teorik ve uygulamalı olarak üç günlük eğitim verecek. Kardeş ilçe heyetine Alanya’nın genel tanıtımı yapılarak örtüaltı sebze yetiştiriciliği hakkında teorik bilgi verildikten sonra sera, hayvancılık işletmeleri, tropikal meyve bahçeleri incelenecek ve ipek böcekçiliğinin yoğun olduğu Sapadere Mahallesi ziyaret edilecek. Tortum heyetine ayrıca Türkiye’de ilk kez Alanya’da yetiştirilmeye başlanan açıkta muz ve son yıllarda giderek artan örtüaltı muz yetiştiriciliği hakkında uygulamalı eğitim verildikten sonra teknik geziler yapılacak. Tortum İlçe Müdürlüğü’nden gelen heyeti Alanya İlçe Müdürlüğü’nde ağırlayan İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar "Gelin Kardeş Olalım Projesi, kardeş olan ilçemiz Tortum ile kurulan karşılıklı bilgi alışverişi ve ortak çalışmalara dayanan bir projedir. Alanya İlçe Müdürlüğü olarak amacımız kardeşlik protokolü düzenlediğimiz Erzurum İli Tortum İlçesi ile tarımsal bilgi alış verişi ve ortak projeler uygulamaktır. İlçemiz özellikle örtüaltı, yaş meyve-sebze üretimi, seracılık, tropik bitkiler,süs bitkileri, muz üretimi ile öne çıkmakta, kardeş ilçemize bu konuda gerekli bilgiler vererek deneyimlerimizi aktardık. Bu konuda ortak çalışmalar yapmak üzere bizde Alanya ilçe Müdürlüğü olarak onları ziyaret edeceğiz. Kardeş ilçemiz Tortum’dan gelen teknik ekip ilçemizde üç gün kalarak çeşitli ziyaretlere ve eğitim çalışmalarına katılacaklar, heyet son günde İl Müdürlüğümüzü ziyaret ederek Alanya’daki teknik gezi çalışmalarını tamamlayacaklar " dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81