İşte Türkiye'nin korona virüs haritası

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilim toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'de son 24 saatte 107 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Koca Türkiye'deki güncel korona virüs haritasını da paylaştı.

İşte Türkiye'nin korona virüs haritası

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilim toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'de son 24 saatte 107 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Koca Türkiye'deki güncel korona virüs haritasını da paylaştı.

14 Nisan 2020 Salı 22:32
İşte Türkiye'nin korona virüs haritası

Sağlık Bakanı Koca, "Türkiye'nin durumu, dünyadan farklı seyrediyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde vaka sayısının artmasıyla birlikte hastaneye yatış, yoğun bakım ve cihaza bağlanan hastaların sayısında bir azalış asla söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Koca: "Bugün itibarıyla toplam test sayısı 443 bin 626'ya, toplam vaka sayısı 65 bin 111'e ulaştı. Toplam 4 bin 799 hasta taburcu edildi." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'de koro navirüs vaka artış hızının azaldığını, pik yapmaya doğru gittiğini belirtti.

Koca: "Bugüne kadar temas zincirindeki 261 bin 989 kişi tespit edildi. Bunların yaklaşık yüzde 96'sına ulaşarak takip yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca aşı çalışmalarına dair soruya verdiği cevapta, "Aşıyla ilgili dünyada yoğun çalışma yapılıyor. Türkiye'de bu anlamda yoğun bir çalışma içinde. Çalışma yapan bütün birimlerimizi destekliyoruz. 3 merkez virüsü izole etmiş oldular. Bu dönemde bundan sonraki çalışmalar hızla devam ediyor olacak." şeklinde konuştu.

Bakan Koca, iyileşen hasta sayısındaki artışa dikkat çekerek, "İyileşen hastalarımız sayısı giderek artıyor. Biz artık bu dönemde bir haftada görülen en yüksek vaka sayısı dönemine ulaştık. Araya yeniden dalga girmezse beklediğimiz dönemi görmemiz mümkün olabilir. Önümüzdeki bir iki haftanın önemli olduğunu, piki önümüzdeki bir iki hafta içinde yakalayacağımızı düşünüyorum." dedi.

Koca, "Filyasyon ekipleri doğrudan adrese ulaşmaktadırlar. Her yeni vakada hastalığa karşı ağ yeniden kurulmaktadır. Filyasyon çalışması 81 ilimizde yapılmaktadır. Temaslı takibin en yüksek %99'la Zonguldak'tır. En düşük Şanlıurfa'dır." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, "İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranı şu an yüzde 59,5, yüzde 90'lara ulaşmış değil." ifadelerini kullandı.

İlacı vaka görülmeden tedarik ettik

"İlacı vaka görülmeden tedarik ettik"

Türkiye'nin, koronavirüs tedavisinde kullanılan ilacı vaka görülmeden tedarik ettiğini, hastalara ücretsiz uyguladığını ve yaygın kullandığını anlatan Koca, dünyada bu durumda olan ikinci bir ülkenin bulunmadığına dikkati çekti.

Koca, dünyanın bu ilacın peşinde olduğunu ancak Türkiye'nin yaklaşık 1 milyon kutuya yakın ilacı depoladığını, Çin'den getirilen ilacı da Türkiye gibi yoğun kullanan başka bir ülkenin de olmadığını vurguladı.

"Siyasilerin risk durumu nedir?" sorusuna ilişkin ise Koca, "Bu anlamda herkesin virüse karşı tedbirli olması gerektiğini hep ifade ediyoruz, tedbirlere uyulduğu takdirde riskin olmadığını söyleyebilirim." ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 14.04.2020 22:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81