İstanbul'a Alanyalı başkan

İstanbul'a Alanyalı başkan

24 Eylül 2017 Pazar 20:59
İstanbul'a Alanyalı başkan
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifa etmesinin ardından, Alanyalı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın adının Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk sırada geçmesi Alanya’da sevinçle karşılandı.
 
Alanyalı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifa etmesinin ardından adının Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk sırada geçmesi Alanya’da sevinçle karşılandı. Gün boyunca Uysal’a sosyal medya üzerinden tebrik mesajları yağarken Uysal tarafından ilk açıklamayı Mevlüt Uysal'ın Alanya'da yaşayan amcası Ali Uysal yaptı. 4 yaşında iken babasını kaybeden ve amcasının yanında büyüyen Mevlüt Uysal'ın küçük yaşlardan beri çok çalışkan ve terbiyeli biri olduğunu söyleyen amca Ali Uysal, "Bundan 8 ay önce Mevlüt'ün oğlunun nikah töreni vardı. O zaman kendisini Başakşehir Belediye Başkanlığı makamında ziyaret etmiştim. Beni makamı koltuğuna oturttu ve bende ona 'İnşallah seni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da görürüz' diye dua etmiştim. Çok mutluyum" dedi.
UYSAL'IN ATA YURDUNDA SEVİNÇ VAR
Kadir Topbaş'ın istifasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Alanyalı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın getirileceği yönündeki haberler ilçede büyük bir sevinçle karşılandı. Küçük yaşta babasını kaybeden ve baba yarısı dediği amcası Ali Uysal tarafından desteklenen Mevlüt Uysal'ın Alanya'da ki evinde sevinç ve gurur vardı. Amca Ali Uysal bu konuda şunları söyledi; "Küçük yaştan beri Mevlüt'te o cevher vardı. Küçüklüğünden beri okuması yönünde telkinlerde bulundum. Ben Mevlüt'ü her gördüğümde bizim sülaleden de çıksın okumuş biri devlete millete faydalı olsun derdim. Kendisi de çok çalıştı." dedi.
‘ONUN BULUNDUĞU YERDEN SU İÇTİN Mİ? DİYE SORDUM’
Mevlüt Uysal'ın 9 Ocak tarihinde oğlunun nikah töreni için İstanbul'a gittiklerin belirten Ali Uysal, "Kendisi bizi Başakşehir Belediye Başkanlığı makamında ağırladı. Beni de makam koltuğuna oturttu. Bende dedim ki 'Cenab-ı Allah sana burayı gösterdi. İnşallah İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına da oturursun. Reis-i Cumhurumuzun hukuk danışmanlığını yaptın. Onun bulunduğu yerden su içtin mi?' diye sordum. 'İçtim' dedi. 'sen öyleyse devam edersin, yukarıya kadar gidersin' dedim." şeklinde konuştu.
‘KÜÇÜKKEN ÇOK ÇALIŞKANDI’
Mevlüt Uysal'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adının geçmesi yönündeki haberleri okuduğunda çok sevindiğini de ifade eden Ali Uysal "Bizden de memlekete hizmet eden bir adam bulunduğu için çok sevindim. Burada küçük yaşta sanat okulunu bitirdi, İstanbul'a gitti. Bende gelmesini istemedim. Çalış, çalış, çalış dedim. Avukat oldu. 2 devre Küçükçekmece'nin ilçe başkanı oldu. Oradan da Başakşehir Belediye Başkanı oldu. Çocukken çok çalışkan idi. Okuması için büyük gayret gösterdim."
MEVLÜT UYSAL KİMDİR? 
1966 yılında Alanya’nın Çıplaklı Mahallesi'nde doğan Mevlüt Uysal, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi, siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle meşgul oldu ve mahalle temsilciliğinden ilçe başkanlığına kadar her kademede hizmet tecrübesi kazandı. Gerek mesleği ile ilgili gerekse diğer sosyal konularda faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütünün kuruluşunda yer aldı, yönetiminde bulundu. 1997’den itibaren ikamet etmekte olduğu Başakşehir’de 1. Etap Site Yönetimi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi’nde Başakşehir Belediyesi kurucu Belediye Başkanı olarak görev alan Mevlüt Uysal, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi’nde ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasıdır.

‘Gurur duyarız’
 
Alanyalı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın adının Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk sırada geçmesi Alanya’da sevinçle karşılanırken siyasilerden de güzel mesajlar geldi. Siyasiler tek bir ağızdan Uysal’ın seçilmesi durumunda gururlanacaklarını söylediler. İşte siyasilerin Mevlüt Uysal ile ilgili açıklamaları: 

MUSTAFA BERBEROĞLU (AK PARTİ İLÇE BAŞKANI)
Mevlüt Uysal Alanya’mızın bir evladı. İstanbul Başakşehir’de çok başarılı bir şekilde yürüttüğü görevini seçilmesi durumunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yapacaktır. İstanbul için büyük bir fırsat olduğuna inanıyorum. Çok değerli ve başarılı bir yöneticimizdir kendisi. İstanbul için, memleketimiz için hayırlısı neyse o olsun.

ALİ TAKAVUT (CHP İLÇE BAŞKANI)
Ben kim gelirse gelsin, İstanbul büyük bir şehir. Her yönüyle şehircilik anlayışıyla çok hukuku geniş bir şehir. Mevlüt Uysal gelirse de onu da kutluyoruz. Benim gönlüm CHP’li birisinin Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından yanadır.  Mevlüt bey olursa da  kendisini kutluyorum. Alanya’dan birisinin de İstanbul’da belediye başkanı olması iyidir. 

MUSTAFA TÜRKDOĞAN (MHP İLÇE BAŞKANI)
Mevlüt Uysal Alanya’mızın yetiştirdiği kendisini yakinen tanıdığımız değerli bir başkandır.  Bundan sonraki süreçte de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Alanya’mızın yetiştirdiği bir başkanımızın olması Alanya’mız için gurur vericidir.  İnşallah kendisi seçilir ve Alanyalılar olarak bizlerde gururlanırız.

HÜSEYİN GÜNEY( ANTALYA BŞB ALANYA KOORDİNATÖRÜ)
Alanya’mız adına Alanyalı birisinin İstanbul gibi bir yere başkan olması çok önemli Mevlüt beyde İstanbul Başakşehir gibi büyük bir ilçeyi yönetiyor, buraya da hazır ben çok isabetli olacağını düşünüyorum. Kendisi bugüne kadar Alanya’mız ile ilgili her konuda desteğini Başakşehir Belediyesi olarak yaptı. Ben bu görevini de başarıyla yapacağına inanıyorum. Alanyalı olarak da sonuna kadar destekleyeceğiz. İstanbul Türkiye’nin en büyük şehri, böyle bir metropolün başında Alanyalı birisinin olması hepimizi gururlandırır.

MEHMET ŞAHİN (ALTSO BAŞKANI)
Alanya’mızın bir evladının İstanbul Büyükşehir Belediye başkan olmasına çok seviniriz. Zaten çok başarılı bir belediye başkanıdır Mevlüt ağabeyimiz.  Kendisine ailesine ve memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz şimdiden. “

 

Son Güncelleme: 24.09.2017 21:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81