İlhan: 'Deri heba olmasın'

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala Alanya İlçe Müftüsü İlhan, Alanya halkına çağrıda bulundu.

İlhan: 'Deri heba olmasın'

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala Alanya İlçe Müftüsü İlhan, Alanya halkına çağrıda bulundu.

28 Temmuz 2020 Salı 13:39
İlhan: 'Deri heba olmasın'

Alanya İlçe Müftüsü İhsan İlhan, Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen kurban kesim organizasyonuna Alanyalı hayırseverleri davet etti. İlhan, "Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” 1993 yılından bu yana vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir.
'İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR'
İslami usullere göre kesilen kurbanlar, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden, bir müslümanın selamına muhtaç bölgelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.
'MOBİL BAĞIŞ'

2020 yılı için Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Bedeli Yurt İçi 975 TL, Yurt Dışı 825 TL'dir.
Vatandaşlarımız 'www.tdv.org ve bagis.tdv.org' adresinden online olarak bağış yapabilecekleri gibi, 'Android' ve 'Apple' store mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamasıyla da bağışlarını gerçekleştirebilirler. Hayırseverlerimiz Alanya Müftülüğümüz, PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da kurban organizasyonuna katılım sağlayabilirler. Ayrıca '0312 416 90 00' numaralı çağrı merkezini arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilirler" dedi.
'DERİ HEBA OLMASIN'
Türkiye Diyanet Vakfı Alanya Şubesi'ne kurban derisi bağışlamak isteyen vatandaşlara yönelik de bilgi veren İlhan, "Kestiği kurbanın derisini Türkiye Diyanet Vakfı Alanya Şubesine bağışlamak isteyen vatandaşlarımız en yakın din görevlimiz ile irtibata geçebilir. Kurban derisinin heba olmaması için de kurban derisinin mutlaka tuzlanması ve serin bir yerde muhafaza edilerek Din Görevlilerimize ulaştırılması önem arz etmektedir" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81