İki ay içinde paranızı alın

İki ay içinde paranızı alın

02 Ağustos 2017 Çarşamba 21:14
İki ay içinde  paranızı alın
SGK ile PTT arasında, hak sahiplerine merkezi ödeme sistemi ile yapılacak ödemelere ilişkin protokol imzalandığı bildirildi.
 
Alanya Sosyal Güvenlik İlçe Müdürü Muharrem Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, sigortalı veya hak sahiplerine ödenen geçici iş göremezlik, emzirme ödenekleri, yol ve gündelik ödemeleri, hareketsiz iadeler, bloke aylıklar ile verese ödemelerinin SGK ile PTT arasında imzalanan protokolle, SGK tarafından gönderilen ve ödeme gününden itibaren 2 ay süreyle sigortalı veya hak sahipleri tarafından alınmayan ödemelerin kuruma iade edileceğini, sigortalıların talep etmesi halinde, T.C. kimlik numarası üzerinden yapılacak ödemelerin yanı sıra, hak sahiplerine PTT kart tanımlanabileceği ve ödemelerin PTTMATİK cihazlarından ödenebileceğini belirtti.
20 Temmuz tarihinden itibaren PTT iş yerlerinden mesai saatleri içerisinde T.C. kimlik numarası üzerinden ödeme gününden itibaren 2 aylık sürede iş günü sınırlaması olmaksızın ödeneceğini belirten Kaya’nın açıklması şöyle:
“Kurumumuz ile PTT arasında yapılan, 20.07.2017 tarih inden itibaren, daha evvel, her ayın 8 ile 14’ü arasında Ziraat Bankası’ndan alınan, sigorta ve hak sahiplerine geçici iş göremezlik ve emzirme ödenekleri, hareketsiz iadeler, bloke aylıklar ile verese ödemeleri merkezi ödemeler PTT Bank ödeme merkezlerinden, hak sahiplerinin T.C  kimlik numarası ile müracaatı halinde protokol gereği ödenmeye başlanmıştır.
Protokolün 9’uncu maddesinde belirtildiği gibi gönderilen ödemenin bekleme süresi 2 ay olduğundan, 2 ay sonunda müracaatla alınmayan ödemeler, sistem tarafından geri çekilerek hesaplarımıza intikali sağlanacaktır. İlk gönderilen ödemenin bekleme süresi 20.09.2017 tarihinde dolmaktadır. Konu ile ilgili sorun yaşanmaması ve mağduriyetlere neden olunmaması için hak sahiplerinin belirtilen hususlar doğrultusunda, ödemeleri zamanında PTT’den almaları gerekmektedir.”
 
Son Güncelleme: 02.08.2017 21:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81