İhtiyacımız olan Atatürk devrim ve ilkeleridir!

İhtiyacımız olan Atatürk devrim ve ilkeleridir!

09 Kasım 2017 Perşembe 21:04
İhtiyacımız olan Atatürk  devrim ve ilkeleridir!
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Alanya Şube Başkanı Aydın Özbaş, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Özbaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu ve önderi olmuş, yapmış olduğu devrimlerle bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını başarmış, içinde bulunduğu çağın en çağdaş devletini kurarak bizlere emanet etmiş, Büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılalı 79 yıl oldu. 
Bedeni aramızdan ayrılsa da; devrimleri, ilkeleri ve hedefleriyle O bize önderlik etmeye, bizim pusulamız olmaya devam ediyor. İnsanlık var oldukça da devam edecektir. Çünkü insan onurunun ve bütün mazlum ulusların O’nun düşüncelerine ihtiyacı vardır. 
O büyük devrimcinin kurmuş olduğu çağdaş, laik, demokratik tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan bugüne 94 yıl geçmesine rağmen emperyalist güçler O’nun düşüncelerine ve kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletine saldırmaya devam ediyorlar. Ama bütün saldırılarına inat, Kemalizm'in bayrağı, doğudan batıya, güneyden kuzeye dünyadaki bütün mazlum ulusların bağımsızlık, özgürlük ve mücadele bayrağı olarak dalgalanmaya devam ediyor ve devam edecektir.
10 Kasım, Türk Milleti için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O’nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı ve azmi gösterme günüdür.
Ne yazık ki, Mustafa Kemal’in bize emanet ettiği ülkemiz bugün Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı ve zor sürecinden geçmektedir. Bu süreçte laik demokratik Cumhuriyetimize ve Cumhuriyetimizin kazanımlarına, ulusal bağımsızlığımıza ve bütünlüğümüze, sosyal hukuk devletine ve yargı bağımsızlığına yönelik saldırılar kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. 
Bizler, denenmiş ve başarılı olmuş reçetelerin özgüveni ile Cumhuriyet'in temel niteliklerini; tam bağımsız Türkiye hedefi doğrultusunda, her türlü etnik, dini, cemaat ve tarikatların etki ve baskısından arındırılmış olarak geliştirme çabasındayız. 
İhtiyacımız, Atatürk devrim ve ilkelerinin gösterdiği yönü doğru kavramak, onlarla ufuk açacak çalışmalara daha ağırlıklı yer vermektir. 
Bugün, Cumhuriyetimizin değerleri etrafında kenetlenerek birlik ve beraberliğimizi koruma, Cumhuriyet‘in kazanımlarını, Atatürk ilke ve devrimlerini gelecek nesillere aktarma sorumluluğu ile büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü aramızdan ayrılışının 79. yılında saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.”
 
Son Güncelleme: 09.11.2017 21:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81