İhracatta Rusya dopingi

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı(BAİB) Mustafa Satıcı, yaş sebze meyve ihracatının toplamının yüzde 60’ında yasağın kalktığını belirterek, Kasım ayının ortasından itibaren tüm yasakların kalkmasını beklediklerini söyledi.

İhracatta Rusya dopingi

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı(BAİB) Mustafa Satıcı, yaş sebze meyve ihracatının toplamının yüzde 60’ında yasağın kalktığını belirterek, Kasım ayının ortasından itibaren tüm yasakların kalkmasını beklediklerini söyledi.

11 Ekim 2016 Salı 23:42
İhracatta Rusya dopingi
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı(BAİB) Mustafa Satıcı, yaş sebze meyve ihracatının toplamının yüzde 60’ında yasağın kalktığını belirterek, Kasım ayının ortasından itibaren tüm yasakların kalkmasını beklediklerini söyledi. Satıcı, yasakların kalkmasıyla birlikte Rusya’ya 2017 yılında 1 milyar Doların üzerinde ihracat yapacaklarını kaydetti.
"YASAK YÜZDE 60’DA KALKTI"
Örtü altı olarak tabir edilen domates, salatalık ve diğer sebze guruplarında şu an yasaklamanın kalkmadığına değinen Satıcı, "Yaş sebze meyve ihracatının toplamına baktığımızda yüzde 60’ında yasaklamanın kalktığını söyleyebiliriz. Bu bize yeterli değil ama olumlu bir gelişme. Ve diğer sebze gurubunda yasağın kalkması konusunda da hem bizim tarafın yetkilileri hem Rus yetkililer görüşmeler yapıyorlar. Teknik engeller aşılmaya çalışılıyor" diye konuştu.
"2 HAFTA İÇİNDE İHRACAT NORMAL SEYRİNE DÖNECEKTİR"
Rusya tarafının kendi tarım ürünlerinde üretimine devam ettiğini kaydeden Satıcı, "Kısıtlama öncesi bazı ülkelerle bağlantı yaptıkları için bunların zaten kademeli, kaldırılacağını ifade etmişlerdi. Örtü altı üretim bizde Kasım ayı başından itibaren yoğunlaşmaya başlayacak. Rusya’nın da kendi üretimi azalacak ve talebi karşılayamayacak. Önümüzdeki bir iki hafta içinde olumlu netice alınırsa her iki taraf için de ihracat normal seyrine oturacaktır" dedi.
"2017’DE 1 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNE ÇIKARIZ"
Rusya’ya toplam 1 milyar Dolar civarında ihracat potansiyelleri olduğunu belirten Satıcı, "2015 yılında bu rakam 875 milyon dolar civarındaydı. Yaklaşık 280 milyon dolarını domates tek başına oluşturuyordu. Hem Rusya’ya ihracat yaptığımız hem de Türkiye’nin ihracat kalemleri içinde domates en fazla ihracatı gerçekleştirilen ürün. Bu da toplamda domates ve diğer sebze gurupları Rusya’ya ihracatımızın yaklaşık yüzde 40’ını oluşturuyor" ifadelerine yer verdi. Satıcı, örtü altında yasağın tam kalkması ile birlikte 2017 yılında Rusya’ya sebze meyve ihracatını rahatlıkla 1 milyar Doların üzerine çıkartabileceklerinin altını çizdi.
Son Güncelleme: 11.10.2016 23:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81