‘Hedef kalıcı kalkınma olmalıdır’

Alanya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ALSİAD) Başkanı Akın Tabaklar, seçimlerin ardından ekonomi üzerine değerlendirme de bulundu.

‘Hedef kalıcı kalkınma olmalıdır’

Alanya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ALSİAD) Başkanı Akın Tabaklar, seçimlerin ardından ekonomi üzerine değerlendirme de bulundu.

19 Nisan 2019 Cuma 21:59
‘Hedef kalıcı kalkınma olmalıdır’

Yerel seçimlerin ardından, sırada geleceğe yön verilmenin vakti olduğunu söyleyen Tabaklar, "Yerel seçimlerin sona ermesiyle birlikte, demokrasiyi bir kez daha test etmiş olduk. Kazanan demokrasi ve insanlıktır. Her yurttaş iyi yönetilmeyi hak eder, artık geleceğimize şekil verme zamanıdır. İşsizlik artmış durumda. Dövizin hareketliliği piyasaların iş yapmasını engelliyor. Döviz kurlarının dengelenmesi gerekiyor. Ekonomide dışa bağımlılık devam ediyor. Bütün bunlar için bizim artık sağlıklı, üretime dönük adımlar atmamız ve demokrasinin şartlarını işler hale getirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki 4,5 yılı, geçici çözümlerle değil kalıcı reformlarla iyi değerlendirmeliyiz. Enerjimizi kısır tartışmalara harcamak yerine; potansiyelimizi harekete geçirecek ve ekonomide güven iklimini yaratacak ortamı sağlamalıyız" dedi. 
'DİJİTAL DÖNÜŞÜM OLMALI' 
'Üretime ve ihracata dönük çalışmalar yapmamız lazım' diyen Tabaklar, "31 Mart yerel seçimlerinin ardından hedef yerel kalkınma olmalıdır. Yerel yönetimlerden beklentimiz; hesap verir, şeffaf, katılımcı ve kapsayıcı bir yerel yönetim anlayışıdır. İş insanları için de süreci olumlu yönde değerlendiriyoruz. Üretime ve ihracata dönük çalışmalar yapmamız lazım. Hedefimiz üretimde dijital dönüşüm olmalı, Finansal dalgalanma sonrasında ekonomide dengelenme sürecinin başarıya ulaşması, önümüzdeki dönemde tarım ve sanayi sektöründe verimlilik artışı hedefli reformlara eğilerek rahatlıkla sağlanabilir" üretimin ve ihracatta dijital dönüşümün olması gerektiğini söyledi. 

'BİRLİK OLMA VAKTİ'
Tabaklar, "Türkiye'nin bölgesel ve küresel ekonomideki ilerlemesi iş dünyamız için önem arz etmekte, bu bakımdan Türkiye’ nin geleceği için hükümet kanadının da iş insanlarına sahip çıkması gerekiyor. Ülkeyi kalkındırmak için birlik olma vakti, iş insanları toplumun ciddi bir kısmını temsil ediyorlar, ülkeye getirecekleri yeniliklerden, üretim, ihracat ve eğitim kalitesinden yararlanabilmek için hükümetin iş insanlarına destek olması gerekir" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81