Fitre-Zekat Türk Hava Kurumu’na

Türk Hava Kurumu Alanya Şube Başkanı Emine Keyaoğlu, fitre ve zekatlarla ilgili açıklamada bulundu.

Fitre-Zekat Türk Hava Kurumu’na

Türk Hava Kurumu Alanya Şube Başkanı Emine Keyaoğlu, fitre ve zekatlarla ilgili açıklamada bulundu.

11 Haziran 2018 Pazartesi 21:51
Fitre-Zekat Türk Hava Kurumu’na

Keyaoğlu açıklamasında şunları söyledi. 1925'te Büyük Önder Atatürk tarafından temelleri atılan Türk Hava Kurumu, hayırsever ve kadirşinas Milletimizin desteği ile bugünlere geldi. Devlet bütçesinden hiçbir yardım almayan Kurum, kısıtlı kaynaklarla gençliğimizi havacılığa özendirmek ve vatandaşlarımıza nitelikli havacılık eğitimi sunabilmek için 92 yıllık tecrübesiyle ilk günkü heyecanıyla çalışmalarına devam ediyor. 
BÜTÜN KİLOMETRE TAŞLARI
Bugüne kadar ülke havacılığının kat ettiği bütün kilometre taşlarında iz bırakan Türk Hava Kurumu havacılık eğitimlerini yüksek kalitede ve ücretsiz olarak veriyor. Hassas ve pahalı bir iş olan havacılık faaliyetleri ve ücretsiz havacılık kursları Milletimizin Kuruma yaptığı ve Kurum’un tek mali kaynağı olan fitre-zekât ve kurban derisi gelirleri sayesinde, ülke çapındaki 400’den fazla şubesi ve eğitim merkezleriyle devam ettiriliyor. Gençlere model uçak, paraşüt, yamaçparaşütü, planör, yelkenkanat gibi sportif havacılık alanlarında ücretsiz kurslar veriliyor. 
İMKAN VE KABİLİYET
Türk Hava Kurumu, havadan yangın söndürme imkân ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ve halen bu hizmeti yürüten ilk ve tek ulusal Kurumdur. Yangın riski yüksek Adana, Antalya, Bodrum ve İzmir bölgelerinde uçaklarımız her gün kalkışa hazır olarak bekliyor ve ormanlarımızı yangınlardan koruyor. 
AMBULANS HELİKOPTER
Kurum, 2013 yılından beri helikopter ambulans hizmeti veriyor. 16 bölgede, 17 helikopter ile Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüklerinin yönlendirmeleri doğrultusunda hasta ve yaralıları hastanelere götüren, hastaneler arası hasta taşıyan helikopterler yoğun bakım donanımında. 
THK ÜNİVERSİTESİ

THK, istikbali göklerde arayan gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için 2011 yılında Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ni kurdu. THK Üniversitesi 5 fakülte, 14 bölüm ve 2 meslek yüksekokulu (5 program) ile gençlerin akademik eğitimlerini gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor. 
21 KALEM GELİR
Kuruluşunda 21 kalem gelir bağlanan ve bugünkü karşılığı milyarlarca lira olan THK’nın bugün elinde hiçbir kamu geliri kalmadı. Mali desteğinin tümü, Türk Milleti’nin fitre-zekât ve kurban derisi bağışlarından oluşuyor. Bağışçıların büyük desteği ve onların verdiği güçle Türk Hava Kurumu bu yıl da fitre ve zekât bağışlarını kabul ediyor. 
ADRES: TÜRK HAVA KURUMU ALANYA ŞB. BAŞKANLIĞI
Ş.Hane Mahallesi Eczacılar Sokak
Şerkeciler gıda market karşısı 
Altıniğne İşhanı kat: 1 no:102
ALANYA TEL :   0 242 513 39 66 - GSM:0 532 577 41 96 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81