‘FETÖ ile her alanda mücadele ediyoruz’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kazakistan Dışişleri Bakanı Kairat Abdrakhmanov ile ortak basın toplantısı düzenledi.

‘FETÖ ile her alanda mücadele ediyoruz’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kazakistan Dışişleri Bakanı Kairat Abdrakhmanov ile ortak basın toplantısı düzenledi.

19 Nisan 2018 Perşembe 20:07
‘FETÖ ile her alanda mücadele ediyoruz’

Dışişleri Resmi Konutta gerçekleşen toplantıda ziyarete ilişkin bilgi veren Bakan Çavuşoğlu, “Bu ziyaretin amacı önümüzdeki süreçte Aksakalımız Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in ziyaretini de iki ülke arasındaki yüksek düzeyli stratejik konsey zirvesi toplantısının hazırlıklarını yapmak. Özel ve derin ilişkilere sahip olduğumuz Kazakistan ile her alanda ilişkilerimizi geliştirmek için birlikte çalışıyoruz. İlişkilerimizin hukuki altyapılarını güçlendirmek için müzakere ettiğimiz anlaşmalar var. Zirve marjında bunların bazılarını imzalayacağız. Kazakistan bağımsızlığının kazandıktan hemen sonra imzaladığımız anlaşmalar var ama bugünün gerçeklerini tam yansıtmadığı için bu anlaşmaları güncelleme çalışmalarımızı başlattık. Kazakistan, BM Güvenlik Konseyi geçici üyesi ve dönem başkanlığını da üstlendi. Son derece başarılı bir iki yıl geçiriyor” ifadelerini kullandı. 
SONRAKİ TOPLANTI MAYIS’TA ASTANA’DA
"Astana’da olamayan ülkelerin Astana sürecini zayıflatmaya çalıştığını görüyoruz" 

Kazakistan’ın, Astana sürecine de ev sahipliği yaptığını hatırlatan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Astana süreci, ateşkesin tesis edilmesi ve çatışmasızlık bölgelerinin oluşturulması, güven arttırıcı adımların atılması yönünden çok önemli rol üstlendi. Bazı kıskançlıkların olduğunu görüyoruz. Astana’da olamayan ülkelerin Astana sürecini zayıflatmaya çalıştığını görüyoruz. Bugüne kadar Suriye ile ilgili en somut adımlar Astana’da ve daha sonra bir kere düzenlenen Soçi’de olmuştur. Cenevre sürecini destekleyici bir niteliktedir. Astana süreci önümüzdeki süreçte de devam edecek ve bir sonraki toplantılar 14-15 Mayıs’ta Astana’da gerçekleşecek.” 
FETÖ İLE MÜCADELE 
Kazakistan’ın, Fetullahçı terör örgütü (FETÖ) ile mücadelesine destek verdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, “Kazakistan’dan beklentilerimiz ortadadır. Halen bazı FETÖ üyeleri bir kısmı ülkeyi terk etse de mevcuttur. Bununla ilgili güvenlik birimlerimiz çalışıyor, bilgi paylaşımlarını yapıyoruz ve bu iş birliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. Güvenlik alanında, terörle mücadelede ve her alanda kardeş Kazakistan ile yakın iş birliğimiz var” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81