Ersoy: Amacımız Alanya’da turizmi 12 aya yaymak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Alanya’da turizmcilerle toplantı yaptı. Turizmin sıkıntıları ve hedeflenen projelerin masaya yatırıldığı toplantı da konuşan Bakan Ersoy, “Hedefimiz Alanya'da sezonu uzatmak, 12 aya yaymak. Turist profilinde nitelikli turisti de içeren bir projelendirmeyle turist profilini daha yukarılara çekmek istiyoruz” dedi.

Ersoy: Amacımız Alanya’da turizmi 12 aya yaymak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Alanya’da turizmcilerle toplantı yaptı. Turizmin sıkıntıları ve hedeflenen projelerin masaya yatırıldığı toplantı da konuşan Bakan Ersoy, “Hedefimiz Alanya'da sezonu uzatmak, 12 aya yaymak. Turist profilinde nitelikli turisti de içeren bir projelendirmeyle turist profilini daha yukarılara çekmek istiyoruz” dedi.

15 Mart 2019 Cuma 21:23
Ersoy: Amacımız Alanya’da  turizmi 12 aya yaymak

Alanya’da otelcilerle Rubi Platinum Otel'de bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, herkesin geliri yüksek tutmak için elinden geleni yaptığını belirterek, "Bu sene hem kişi sayısı açısından hem gelir açasından ciddi bir rakama ulaşacağımızı, Türkiye'nin rekor kıracağını düşünüyorum. İnşallah umduğumuz başarı gelecek." dedi. Bakan Ersoy, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklama yaptı. Ersoy, 2023 hedefleri ve turizm anlayışlarının değiştiğini hatırlatarak, yeni dönem turizm anlayışıyla ilgili sektörün projelerini dinlediğini söyledi. Sektörden gelen soruları da yanıtladıklarını belirten Ersoy, "Hedefimiz Alanya'da sezonu uzatmak, 12 aya yaymak. Turist profilinde nitelikli turisti de içeren bir projelendirmeyle turist profilini daha yukarılara çekmek istiyoruz." diye konuştu. Alanya'yı daha fazla kültür ve sanatla buluşturarak, kentin kültür, sanat şehri olması için bakanlık olarak üzerlerine düşen görevlerin neler olduğunu tartıştıklarını ifade eden Ersoy, onları da hızlı bir şekilde bu yıldan itibaren hayata geçireceklerini vurguladı.
"ERKEN REZERVASYON RAKAMLARI OLDUKÇA İYİ"
Bakan Ersoy, 2019 erken rezervasyon rakamlarının oldukça iyi olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:" Zaten iyi olmasını bekliyorduk, inşallah bu şekilde devam eder. Bizim ikinci hedefimiz sadece kişi sayılarını artırmak değil, kişi başı gecelik gelirlerini de artırmak. Şu anda yatırımcılar, otelciler ve turizmciler de bunun farkında. Herkes geliri yüksek tutmak için elinden geleni yapıyor. Bu sene hem kişi sayısı açısından hem gelir açasından ciddi bir rakama ulaşacağımızı, Türkiye'nin rekor kıracağını düşünüyorum. İnşallah umduğumuz başarı gelecek."
‘FARKINDALIK YARATAN BİR TOPLANTI OLDU’
Toplantıyla ilgili değerlendirme yapan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili de, “7 sene aradan sonra sizin de gördüğünüz gibi Sayın Turizm Bakanımız Alanya'ya geldi ve sektörümüzde bir toplantı gerçekleştirdi. Burada görünen o ki turizmi bilen bir Bakanım olması bizler açısından son derece önemli. Tabii ki bu süreçte bir takım sıkıntılar yaşanacak, bir takım işletmelerde sorunlar oluşacak ama genel anlam ile topyekûn hem gelir anlamında hem turizmi çeşitlendirmesi ürün çeşitlendirmesi kaynak pazar çeşitlendirmesi anlamda planlı bir şekilde çok daha iyi noktalara gelebilecek.  Bence bu farkındalık yaratan bir toplantı oldu. Bunun yanı sıra da bizim kısa vadeli olarak taleplerimizi de Sayın bakanımıza ilettik ve kendisi hepsine de cevap verdi. Bunlardan biri Gazipaşa Alanya Havalimanı'na direk seferlerin başlatılması.  Bu bir program planlama çerçevesinde gerçekleşecek dedi. Çok uzun zamandır söylemiş olduğumuz yenileme yatırımı yatırımları uzun vadeli düşük faizli kredi. Bu son derece önemliydi tanıtım anlamında bugün bildiğimiz klasik tanıtımın yanı sıra dijital tanıtım sosyal medya mecralarının çok daha iyi 10 kullanılması ne bakanlık bütçeleri ne tanıtım bütçelerinin de bu mecraya çok daha yoğun aktarılacağını iletti. Buda bizler açısından son derece önemliydi. Tabii bir de turizm geliştirme fonu konusu var ki burada da tanıtımın Türkiye'de turizmin nasıl gideceği ile alakalı sektörün aktörleri içinde yer aldığı ve onların karar verebileceği bir mekanizma oluşturacağız dedi. 

‘BAKANIMIZIN SEKTÖRÜN İÇİNDEN GELMESİ ÇOK ÖNEMLİ’
Aslında bütün bunları toparlarsak sektörü bilen bir bakan olması sebebiyle sektöründe ona olan desteği ile ben öyle düşünüyorum ki çok daha farklı, çok daha iyi bir noktaya gelecektir. Türkiye turizminin potansiyeli var. Alanya’mızda mutlaka bundan faydalanacak. Biz de Alanya adına çaba gösteriyoruz,  Alanya turizmi çok daha iyi noktalara gelecektir.  Toplantı sektör temsilcilerinin ortak olarak yenileme kredileri, Gazipaşa Havalimanı'na direkt sefer, kaynak pazarlardan direkt seferleri başlatılması, fiyatlarla alakalı olarak teşvikler ile alakalı olarak destek ortak bir talep ancak Sayın bakanımız bunları zaten yaptığını ve devam ettireceğini belirtti. Burada Büyükşehir Yasası ile alakalı olarak sıkıntıların aşılması noktasında ortak hareketin sağlanması ve turizmin Turizm Bakanlığı'nın da konunun üzerinde durduğu ile alakalı bir açıklama yaptı. Bu bizler için gerçekten çok önemli bir durum. Çünkü ileride Alanya’mız da cazibe merkezleri oluşturmak, yeşil alanların artması gibi konularda ya da şehrin turizmi hazırlanması noktasında çok önemli. Büyükşehir belediyelerin ve yerel belediyelerin ortak çalışması noktasında konuyu Turizm Bakanlığı'nda ilgilendirdiğinden bununla ilgili Turizm Bakanımızın bunun bilincinde  olması bizler için önemli” dedi. 
ŞAHİN, BAKAN ERSOY İLE BİRE BİR GÖRÜŞTÜ
Bakan Ersoy ile özel olarak ta görüşüp Alanya turizminin sıkıntılarını bire bir olarak aktaran ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise, “Sezon başlamadan önce ALTİD Başkanımız Sayın Sili tüm genel sorunları toplantıda Bakan beye iletti. Bakanımızın da buna hakim olduğunu mesajını bizlere net bir şekilde verdi. Masanın hem öbür tarafında hem bu tarafında çalışmış bir insan. Hem acentecilik hem otelcilik yapıyor. Burada en önemli konulardan bir tanesi paydaşların artırılması. Havalimanında ki polis memurundan otobüs şoförü ne kadar hepimize ayrı ayrı görevler düştüğünü ve kalifiye eleman olmasının önemini anlattık. Nitelikli turiste geçebilmemiz için yıllardır bizim de her etkinliğimizde dile getirdiğimiz gibi Alanya'yı cazibe merkezi haline getirip nicelikli turistten nitelikli turiste geçmemiz gerekiyor. Tanıtımlar ile ilgili ciddi projeler var turizmciler de ben de Bakan beyin gerçekleştirdiği toplantıdan oldukça memnun kaldık.  Bunun yanı sıra tarifeli uçuşlara geçmemiz gerektiğini bahsetti. Buradaki havalimanındaki eksiklikleri anlattık. Zaten Alanya'nın gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu tüm konuları biliyor düzenli olarak kendisine zaten bunları anlatıyoruz. Turizm çok önemli Alanya'nın ana lokomotifi turizm.  Tabii ki tarım, İnşaat ve emlak sektörü de önemli ama turizm olmazsa olmaz bir sektör.  Sayın bakan sağlık ve spor turizmini de önemsediğini ve bunlarla ilgili de ciddi projelerinin olduğunu söyledi. Son derece verimli ve doyurucu bir toplantı oldu” diye konuştu.
‘SEKTÖRÜN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI’
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise, “Sayın bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ile birlikte Alanya’mızı ziyaret etti. Sektörün sorunları ile ilgili birçok bilgi aktardı. Sağlıklı bilgiler aktardı. Her şeyden önemlisi de bu yılda turizmin öncelikli bir sektör olması ülkemizdeki birincil bir sektörün olması da turizme verilen değeri ve bölgeye verilen değerleri gösterdi. Toplantıda Sayın Bakanımız teşviklerle ilgili gelecek yatırımlar ile ilgili birçok seyahat acenteleri ile ilgili yapılanmaları ile ilgili yani turizminin A'dan Z'ye her şeyi ile ilgili bilgileri bizlere aktardı. Sektör temsilcilerinin kendisine iletilen taleplerle ilgili de takipçisi olacağını söyledi.  Çok samimi bir havada geçen ve verimli olan toplantımız için sayın bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.  – Mert CANTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aslan kara 2019-03-16 00:40:36

alanya denince deniz güneş kum geliyor kumların pisliği mahmutlarda kol bacak Kıran o kayalar ne olacak

Misafir Avatar
Suna yıldırım 2019-03-19 06:45:13 @Aslan kara

Evet doğru konuya değinmişiniz bizi siteden geçen yıl 2 yabancı tatilini bıraktı gitti kayalardan düştüğü için sn 12aya yatacağının hesabını yaparken aksayanları hallet önce

Beğenmedim! (0)
Avatar
Riza 2019-03-20 18:54:29

Sabah 8 gibi kaleye cikinda görün milletin pisliğini..bu halka cok bile bu turist..Alanya kaleye bunu reva gören halka bu turist çok çok fazla

banner81