E- Fatura ve KDV iadesi MÜSİAD’ta anlatıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından e-fatura ve e- arşiv uygulamasına yönelik üye bazlı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda MÜSİAD üyelerine yeni uygulamanın detayları ve KDV iadesi hususunda uzmanlar tarafından bilgi verildi.

E- Fatura ve KDV iadesi MÜSİAD’ta anlatıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından e-fatura ve e- arşiv uygulamasına yönelik üye bazlı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda MÜSİAD üyelerine yeni uygulamanın detayları ve KDV iadesi hususunda uzmanlar tarafından bilgi verildi.

21 Aralık 2019 Cumartesi 16:44
E- Fatura ve KDV iadesi MÜSİAD’ta anlatıldı

MÜSİAD Alanya Şubesi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısı ve kahvaltı organizasyonda, şube üyeleri yoğun katılım gösterdi. Ticari yaşamı yakından ilgilendiren ve 2020 Ocak ayında uygulanmaya başlanacak olan e-fatura ve e- arşiv ve KDV iadesi hakkında bilgi vermek amacıyla yapılan etkinlikte Tam Denetimli Mali Müşavirlik Şirketi ortakları Vergi Denetim Kurulu eski Adana Grup Başkanı Alanyalı Adem Toksöz, Vergi Denetim Kurulu eski Antalya Grup Başkanı Gündoğdu ve Yeminli Mali Müşavir Murat Hakan Arslan uzmanlık alanları hakkında bilgi verdi.
“ÜLKEMİZ VE DÜNYA YAPAY ZEKAYA GİDİYOR”
MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy, ülkemizin dijital dönüşüme doğru hızla ilerlediğini ve dünyanın da aynı şekilde e-dönüşüm ve yapay zeka sürecine girdiğini belirtti. Endüstri 4.0 gelen dünyada buğun endüstri 5.0 konuşulduğunu ifade ederek dönüşümün önemine dikkat çekti.Durusoy,. Ülkemiz ve iş dünyası olarak 1 Ocak 2020 itibarıyla devreye girecek olan e-Dönüşüm, e-Fatura, e-Arşiv ve KDV iade prosedürleri ile alakalı üyelerimizi bilgilendirme amaçlı her ay onlarla birlikte istişare etmek amaçlı yaptığımız kahvaltı programına bu ay Antalya MÜSİAD Şubesi’ni de üyemiz olan Tam Denetim Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş’den Adem Toksöz, Tamer Gündoğdu ve Murat Hakan Arslan misafirimiz oldu. Hem üyelerimizle neler yaptığımızı konuşma fırsatı yakaladık hem de yapılan sunumla yeni süreci anlamaya çalıştık. Bizi nelerin beklediği ve nasıl yol almamız gerektiği noktasında güzel bir sunum oldu. Yeni sürecin MÜSİAD ailemize, iş dünyasına ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. 
MÜSİAD’A “E” TEŞEKKÜRÜ

Tamer Gündoğdu da, “Tam Denetim Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. olarak her şeyin e olduğu, artık bilişim sisteminin ön plana çıktığı her şeyin “e” olduğu bir dönemde MÜSİAD’ın Alanya Şubesi’nin bu konuya göstermiş olduğu duyarlılık zaten sürecin ne kadar içerisinde olduklarını net bir şekilde gösteriyor. Bizler de bu konuyla alakalı olarak talepleri doğrultusunda kısa bir sunum yaptık ve sürecin nasıl işlediğini, nasıl bir yöntem izlenmesi gerektiği konusunda paylaşımlarda bulunmak istedik. Duyarlılıktan dolayı kendilerine teşekkür ederiz dedi. 
“HIZLI ŞEKİLDE SONUÇLANIYOR”
Tam Denetimli Mali Müşavirlik Şirketi ortaklarından Vergi Denetim Kurulu eski Adana Grup Başkanı Alanyalı Adem Toksöz, “Ülkemizde KDV iadeleri ihtisaslaşmış vergi daireleri tarafından yerine getiriliyor. Antalya’da da ihtisas vergi dairesi tarafından mükelleflerimizin KDV iade talepleri sonuçlandırılıyor. Eskiden bu işler için vatandaşlarımız biraz daha çekinceli davranırken şimdi daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde sonuçlanıyor. Bunun birçok farklı yolu da mevcut. Özellikle yatırım teşvik belgeli olanlarda, indirimli orana tabi iadelerde hızlıca sonuç alınmaktadır” ifadelerini kullandı.
Yeminli Mali Müşavir Murat Hakan Arslan ise şirketlerin cirolarının dikkate alınarak yeni uygulamayı kullanmaya başlayacaklarını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
MüsiadFaturaKdv
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81