Denizler Alanya Belediyesi ile daha temiz

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yaz sezonunda denizlerin temizliği için yoğun mesaisine devam ediyor.

Denizler Alanya Belediyesi ile daha temiz

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yaz sezonunda denizlerin temizliği için yoğun mesaisine devam ediyor.

31 Ağustos 2020 Pazartesi 16:53
Denizler Alanya Belediyesi ile daha temiz

Alanya Belediyesi teknik personeli tarafından atık malzemelerden imal edilen “Wasteddin” isimli deniz yüzeyi teknesi her gün balıkçı barınağından başlayarak sahil şeridi boyunca deniz çöplerinin bertarafı için çalışmaya devam ediyor. Tüm dünyada devam eden pandemi döneminde de çalışmalara devam eden Alanya Belediyesi Çevre Koruma Deniz Ekibi gerek Wasteddin aracı gerekse sürat motoru ile sürekli denizde seyir halinde bulunuyor. 2020 yılı yaz sezonunda Haziran ayından bu yana 166 adet Çözüm Masası şikâyetini hızlı şekilde değerlendiren Wasteddin aynı zamanda gün boyu doğudan-batıya temizleme işlemine devam etmekte. Deniz temizleme ekibi Mayıs ayında 79 kilogram, Haziran ayında 186 kilogram, Temmuz ayında 284 kilogram Ağustos ayında 402 kilogram deniz çöpü topladı.

“ÇÖZÜM TEMİZLEMEK DEĞİL KİRLETMEMEK”

Alanya Belediyesi bünyesinde “Yeşil kent mavi deniz” olgusu ile yeni proje ve çalışmalar yapılacağını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, deniz çöplerinin deniz çevresini, kıyıları, ekonomiyi ve insanları olumsuz etkilediğini belirterek deniz çöplerinin toplanmasının çok önemli olduğunu belirtti. Çapa, “Çöpler, denizler ve su yolları için en büyük tehdit. Yapılan çalışmalarda bu çöplerin deniz canlıları ve ekosistemi tehdit ettiği, turizm ve ekonomik faaliyetleri kısıtladığı belirlenmiştir. Deniz çöpleri uzun yıllar bozulmadan doğada varlığını sürdürmekteler. Örneğin, cam şişe 1 milyon yıl, misina 600 yıl, plastik şişe 450 yıl, alüminyum 200 yıl, plastik torba 20 yıl, sigara izmariti 5 yıl. Bu atıklar deniz yaşamı için görüntü kirliliği yaratmakla kalmaz, aynı zamanda denizdeki canlı yaşamını tehlikeye sokar. 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini dikkate alıp bu hassasiyetle denizlerimizin temiz tutulması için özen göstermemiz gerekmektedir” dedi.

GÜNÜBİRLİK GEZİ TEKNELERİNİN DİKKATİNE

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 01 Mayıs 2020 tarihi itibari ile alınan karar ile fiziki mavi kart kullanımının sona erdiğini, teknelerin atık boşaltma işlemlerini 08.00-12.30 ile 13.30-18.00 saatleri arasında yapması gerektiğini ve teknelerin seyire çıkmadan atıklarını verebileceğini söyleyen Sevda Çapa, yeni kayıt işlemleri içinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne müracaat edilmesi halinde gerekli yardımı alabileceklerini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81