Demir: Esnafın asıl beklentisi hükümetten

4 ay sonra toplanan Alanya Belediye Meclis toplantısında görüşülen esnaf konusu sonrası ALESO Başkanı açıklama yaptı. Demir, “Talebimiz karşılandı mı, karşılanmadı mı? Pazartesi öğreneceğiz. Ama bizim asıl beklentimiz hükümetten”dedi.

Demir: Esnafın asıl beklentisi hükümetten

4 ay sonra toplanan Alanya Belediye Meclis toplantısında görüşülen esnaf konusu sonrası ALESO Başkanı açıklama yaptı. Demir, “Talebimiz karşılandı mı, karşılanmadı mı? Pazartesi öğreneceğiz. Ama bizim asıl beklentimiz hükümetten”dedi.

04 Temmuz 2020 Cumartesi 00:00
Demir: Esnafın asıl beklentisi hükümetten

Koronavirüs salgını nedeniyle toplanamayan Alanya Belediye Meclisi, 4 ay sonra Alanya Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Yoğun bir gündemle toplanan Alanya Belediye Meclisi’nde dikkat çeken maddelerin başında esnaf konusu vardı. Alanya Belediyesi Meclisi, pandemi döneminde zorunlu olarak kapatan esnafın, kapalı kaldığı süreye ilişkin ödeyecekleri kiraların alınmamasına, zorunlu olmadığı halde kapatan veya işleri olumsuz etkilenen esnafın ise kirasını ertelenmesine karar verildiğini duyurdu.
'PAZARTESİ GÜNÜ ÖĞRENECEĞİZ'
Konu ile ilgili konuşan Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, katı atık giderleri, tabela vergileri, kiraları, çevre temizlik vergileri, işgaliye verileri ve eğlence vergileri gibi bunların alınmaması yönünde isteklerinin olduğunu belirtti. Demir, "Biz pandemi sürecinde belediye başkanıyla görüşme yaptık ve dilekçe yazdık. Esnafların sadece kapalı olanları değil, kapalı olmayanlarıda zaten turist olmadığı için kapalı.  Bunların katı atık giderleri, tabela vergileri, kiraları, çevre temizlik vergileri, işgaliye verileri ve eğlence vergileri gibi bunların alınmaması yönünde isteklerimiz oldu, dilekçelerimiz oldu. Dünkü meclis toplantısında da biz Antalya'da AESOB başkanı yönetiminde olduğumuz için bizde toplantıdaydık. Tabi nasıl kararlar aldılar yeni öğreneceğiz ama başkan vekilinden öğrendiğime göre, dükkanları kira da olanların pandemi döneminde kapalı olmayanlarından 3 ay kira alınmaması yönünde kararlar alınmış ama detaylı bilgiyi Pazartesi günü karar yazıldığında meydana çıkacak. Bizim taleplerimiz karşılandı mı karşılanmadı mı onu o zaman öğreneceğiz. Ama şu anda bayağı konularda yardımcı olmuşlar. Ben hem Sayın Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e ve meclisteki bulunan bütün arkadaşlara esnaf adına teşekkür ediyoruz" dedi.

'BEKLENTİMİZ HÜKÜMETTEN'
Asıl beklentinin hükümetten olduğunu söyleyen Demir, "Bir nebze de olsa esnafa bir katkı ama biz esas oda başkanlarından veya belediye başkanından çok fazla bir şey beklemiyoruz. Biz hükümetten bekliyoruz. Bizim hükümetten beklentilerimiz çok çünkü, geçen hafta perşembe gün Ankara'ya gittiğimizde bir iki tane oda başkanı ile beraber TESK’in yönetim kurulu toplantısından sonra kurul toplantısınada girdim. 17 maddelik bir dosya götürdüm ve 17 maddelik dosyayı TESK başkanımız okudu. Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ile telekonferansla yarım saat görüşme yapıldı. Yarım saatten sonra da dileklerimizi bildirdi. Ticaret bakanımız da gerekli Bakanlıklara, İçişleri Bakanlığın, Turizm Bakanlığına, Dışişleri Bakanlığına hatta ilk toplantıda. İlk toplantıda bu götürmüş olduğumuz maddedeki sorunları  
'UMUDUMUZU YİTİRMEYELİM'
Reisi Cumhurumuza ileteceğini söyledi. Hükümetten çok büyük beklentilerimiz var çünkü esnafların senetleri, çekleri, bu zaman zarfında hep yazıldı. Ticari kredileri bozuluyor, bizde bozulmasın dedik ve onu da yazdık. Bağkur ve sigortaların ertelenmesini ayrıca, faizsiz 2020 yılında acil olarak esnafa destek paketlerinin çıkmasını ve 2021'e kadar da şu andaki ödemelerin tekrar ertelenmesi yönünde dilekçelerimiz var. Tabii esnaflar umudunu yitirmiş durumda ama biz onlara tavsiyede bulunuyor, umudumuzu yitirmeyelim, umutsuz yaşanmaz, her şey bir umuttur, sabırlı olalım, gündemi değerlendirelim, hijyen kurallarına uyalım, bir an önce bu dertten kurtulalım, hepimiz rahat edelim diyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81