'Cumhur ittifakını zaferle taçlandıracağız'

Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde Alanya’ya kazandırdığı Hasta ve Hasta Yakınları Sosyal Tesisi’nin açılışı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yanı sıra Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve çok sayıda siyasi ve vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

'Cumhur ittifakını zaferle taçlandıracağız'

Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde Alanya’ya kazandırdığı Hasta ve Hasta Yakınları Sosyal Tesisi’nin açılışı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yanı sıra Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve çok sayıda siyasi ve vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

11 Şubat 2019 Pazartesi 03:58
'Cumhur ittifakını zaferle taçlandıracağız'

Açılışta konuşan Bakan Çavuşoğlu, Alanya'yı her zaman ilklerin ilçesi yaptıklarını belirtirken Başkan Yücel ise, "Sayın Bakanımız ile, Menderes Başkanım ile, teşkilatımlarımızla omuz omuza, gönül gönüle verip çalışacağız. Allah'ın izniyle Antalya ve Alanya'da kazanan sağduyu olacak. Halkımızın destek ve teveccühleri ile işi ehline bırakmak için, kaliteli hizmet için, yatırımların devamı için, ülkemizin bekası ve istikrarı için Cumhur İttifakını zaferle taçlandıracağız."

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde Alanya’ya kazandırdığı Hasta ve Hasta Yakınları Sosyal Tesisi’nin açılışı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yanı sıra Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve çok sayıda siyasi ve vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende ilk olarak Alanya Belediye Başşkanı Adem Murat Yücel konuştu. Başkan Yücel, "Yerel yönetimlerin en öncelikli görevleri sosyal belediyeciliğin gereği olarak vatandaşlarımızın iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaktır.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel, Alanya'mızın ihtiyaç duyduğu bu tesisi kentimize kazandırdı. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birisi olan bu tesisin Sayın Başkanımız Menderes Türel'e, alanya halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Alanya menfaatlerini her zaman, her şeyin üstünde tutan Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na destekleri sonucunda tamamlanan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve kentimizde ki diğer özel hastaneler, Gazipaşa ve Anamur başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda hastane nakli almaktadır. Hem Alanya'nın içerisinden hem de şehir dışından gelen hastalarımızın yakınlarının barınma ihtiyacı burada huzurlu ve konforlu bir şekilde karşılanacaktır. Hasta yakınları için otel konforunda herşeyin düşünüldüğü bu tesisin Alanya'mıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
'OMUZ OMUZA, GÖNÜL GÖNÜLE ÇALIŞACAĞIZ'
Konuşmasına devam eden Yücel, "İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanımız ile gelecek dönemde, uyumlu bir şekilde çalışarak Alanya'ya daha nice yatırımlar kazandıracağız. Milliyetçi Hareket Partisi'nin üretken belediyecilik misyonu ile, Ak Parti'nin gönül belediyeciliği anlayışını birleştirerek Alanya'yı şaha kaldıracağız. Bizleri cumhur İttifakının adayı olarak layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin güvenini boşa çıkartmayacağız. Biz daha Cumhur İttifakına geçmeden, gönül ittifakı ile Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte buranın yerini Alanya Belediyesi'nden yapımınında Sayın Türel tarafından yapılmasının somut bir örnek olduğunu düşünüyorum. Sayın Bakanımız ile, Menderes Başkanım ile, teşkilatımlarımızla omuz omuza, gönül gönüle verip çalışacağız. Allah'ın izniyle Antalya ve Alanya'da kazanan sağduyu olacak. Halkımızın destek ve teveccühleri ile işi ehline bırakmak için, kaliteli hizmet için, yatırımların devamı için, ülkemizin bekası ve istikrarı için Cumhur İttifakını zaferle taçlandıracağız."
'BİZ İTTİFAKI ALANYA'DA 3 YIL ÖNCE KURMUŞTUK'
Başkan Yücel'in ardından ise Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuştu. Antalya ve Alanya'mız için vermiş olduğu sözleri tutmanın onur ve gururunu yaşadığını söyleyen Başkan Türel, "Birçok hizmetimizde verdiğimiz sözleri yerine getirmenin ötesinde, sürelerin fevkalede kısa olması bizim için ayrı bir onur vesilesidir. Daha dün gibi hatırlıyoruz. 2017 senesinin Ağustos ayıydı. Bu tesisin temelini atmıştık. Yaklaşık 40 gün önce bu tesis hizmete girdi. Bugün de resmi açılışını yapıyoruz. Belediyecilik insan hayatını kolaylaştıran beceri sanatıdır. Bizlerin vatandaşlarımıza hayatlarını kolaylaştırırken en önemsediğimiz husus bir taraftan vatandaşlarımıza temas eden hizmetleri yaparken, diğer taraftanda vatandaşlarımıza temas eden gönül köprülerini kurmaktır. O yüzden katkı köprülü kavşaklar yapabilirsiniz. Arıtma, yağmur suyu kanalizasyonu yapabilirsiniz. Yollar açabilirsiniz. Ama esas olan o katkı köprülü kavşakları yapıyorken, vatandaşla aramızda kurduğumuz gönül köprüleridir. O yüzden bu dönem yola çıkarken 'Memleket işi, gönül işi' dedik. Gerçekten belediyecilikte bir gönül işidir. Bugün bu hizmetleri yapabiliyorsak, bu hizmetleri yapılmasında en önemli husus siz değerli vatandaşlarımızın duaları ve destekleridir. Bugün burada 3.5 milyon TL'ye maal olan sıradan bir tesis açmıyoruz. Belki yüzyılarca kalacak ve bizim arkamızdan hayırla yaad edilecek bir eserin açılışını yapıyoruz. Buranın arazisinin 2-3 yıl önce Sayın Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel verdi. Biz zaten bir kaç yıl önce Cumhur İttifakı'nı Alanya'da kurmuştuk. Tabi biz zaman zaman farklı yansımaları da olsa iktidar muhalefet ayrımı yapmadan bütün belediyelerimiz ile memleket hizmeti noktasında hep buluştuk. Kazanan Alanya oldu. Ben değerli belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Daha yapacak çok işimiz var. Birlikte yürümenin de avantajıyla Alanya'mızın çok daha farklı hizmetlerle, geleceğe çok daha büyük ve emin adımlarla yürüyeceğini gönül rahatlıyla ifade edebilirim. Sayın Cumhurbaşkanınız ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin de ifade ettikleri gibi inşallah bu beraberlik mezara kadar sürecektir. Yapılan tüm bu hizmetlerin gizli mimarı sizlersiniz. Alanya şahsıma 2014 senesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde çok büyük destekler verdi. Siz destek vermeyseydiniz belki hala bu hizmetleri bekliyor olacaktık. Güzel bir sloganımız var. Diyoruz ki: 'Destek sizden, hizmet bizden'. Biz her zaman Alanya'mızın kazanması için çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah 23 Şubat'ta Sayın Dışişleri Bakanımızın da teşrifleriyle Alanyaspor tesislerinin de temelini atmış olacağız. Alanyaspor tesisleri de Antalyaspor tesisleri Avrupa'nın en iyilerinden birtanesi hatta daha da iyisi olacak. Artık Alanya öyle bir noktaya geldi ki artık çöpünden 12 tane evin elektriğini sağlayabilecek bir enerjiyi elde ediyor" diye konuştu. 

'GÜÇ GELEN ADALET ADALET DEĞİLDİR'
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise, "Türkiye'de her alanda halının altına süpürülmüş sorunları kaldırıp, çöze çöze çözüme ulaştırdık. Yargıda hedef süre uygulamasıyla önemli adımlar attık. 1 Ocak'tan itibaren adliyede vatandaşımız davasını açınca vatandaşa belge veriyoruz. Ey kardeşim, senin davanı 100-150 günde bitireceğiz. İşte belgesi budur. Biz bunu bitirmeyi taahhüt ediyoruz, çünkü geç gelen adalet, adalet değildir. 2, 3, 5 yıl sürecek dava kesinleşecek; ondan sonra 'Al sana, adaletini veriyoruz'. Geçmiş olsun. Bana şimdi lazım. Hasta ölmeden, adaletin gecikmeden tecelli edilmesi lazım. O binaların içerisinde adaletin tesisi binaların yapılmasından önemli. Adliyenin kapısından giren vatandaşımıza 'Evet, ben hakkıma ulaştım. Adaleti tecelli eden hakimler, savcılar; Allah memleketimizden devletimizden razı olsun' dedirtmek bizim en büyük görevimizdir" dedi. 
'ALKÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİ ALANYA'YA BİRLİKTE KAZANDIRACAĞIZ'
Son olarak konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'nın her zaman için ilklerin ilçesi olduğunu belirterek: "Alanya'mız her zaman ilklerin ilçesi olmuştur. Alanya'mıza kazandırdığımız hizmetlerle biz gurur duyuyoruz. Alanya'nın her yerinde çalışmalar var. Köprüler tüneller. Açılmaz denen bir Gazipaşa Havalimanı var. Daha niceleri var. Ama derseniz ki Sayın Çavuşoğlu Alanya'ya hangi hizmeti yapmaktan en çok mutluluk duydun derseniz. İki üniversitenin yanında Alanya'ya kazandırdığımız sağlık tesislerinden dolayı çok mutluyum ve gururluyum. Açılışını geçen sene yaptığımız Eğitim ve Araştırma Hastanesi gerçekten sadece Alanya için değil tüm bölge ilçelerimiz ve bazı illerimiz için kullanılan bir hastane. İnşallah yakın bir zaman içerisinde Alanya'nın batısına Payallar ve Konaklı bölgesinde 300 yataklı ve ilave 200 daha toplam 500 yataklı bir hastaneyi de Alanya'mıza kazandıracağız. Şuanda ALKÜ için kampüs yerimiz hazır. Ormandan tahsisimizi yaptırdık toplam 1100 dönüm. Bir taraftan fakültelerin inşaatı başlayacak, diğer taraftanda ALKÜ TIP Fakültesi Hastanesini de Alanya'mıza birlikte kazandıracağız. Alanya'mızın doğusuna ve batısına da hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürme noktasında çalışacağız. Hasta heryerden geliyorsa konaklamada önemli" diye konuştu.
'SAĞLIK TURİZMİNDEN 50 MİLYAR DOLAR KAZANACAĞIZ'
Konuşmasına devam eden Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi: "Bunun iki boyutu var. Birisi sosyal boyutu. İlçenin ve Türkiye'nin farklı noktalarından gelen hasta yakınlarının turizm döneminde yer bulması mümkün değil, zaten herkesin imkanı da yok. Burada sosyal belediyecilik anlayışı ön plana çıkıyor.Bugün açılışını yaptığımız bu tesis bu ihtiyaçtan dolayı inşaa edilmiştir. Adem Murat Yücel'e buranın arsasını verdiği için teşekkür ediyorum. Menderes Türel kardeşimize de böyle bir hizmeti yaptığı için teşekkür ediyorum. Bu tesislerin ikinci boyutu ise sağlık turizmi. Alanya turizmin başkentidir. Bugün otellerimiz dolu ama bildiğimiz klasik turizm. Biz bu tesisleri neden kazandırıyoruz. Hem devlet hem özel hastanelerle vatandaşlara hizmet verirken, özel kliniklerle birlikte buradan para da kazanmamız lazım. Çünkü dünyanın en iyi hastaneleri, en iyi hekimleri bizde. Neden bundan para kazanmayalım. Uzun ve orta süreli tedavilerde dahil dünyanın her tarafından gelen hastalara hizmet vereceğiz.  Geçen sene 45 milyon turist ağırlandığını, 2023'te 70 milyon turist ve 70 milyar Dolar gelir hedeflediklerini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "İddia ediyorum ki biz biraz daha gayret edersek, iyi tanıtırsak, 2023'te sadece sağlık turizminden 50 milyar dolar kazanacağız. Bu da bizim tüm cari açık problemini çözecek."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81