Çavuşoğlu’ndan YPG açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 24 TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Çavuşoğlu’ndan YPG açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 24 TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

20 Şubat 2018 Salı 20:27
Çavuşoğlu’ndan YPG açıklaması

Terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin'e, Suriye'deki Beşşar Esed rejime bağlı "halk güçleri" olarak adlandırılan birliklerin girip girmediğine ilişkin bir soruya Çavuşoğlu, "Şu anda Afrin'e rejim güçleri henüz girmedi. Girip girmeyeceği de belli değil. Çelişkili açıklamalar var. Dün değişik kaynaklardan, hatta çok ciddi basın organlarından da buna benzer haberler geldi fakat daha sonra rejim bunu yalanladı 'Doğru değil.' diye. Diğer taraftan, girilmediği de zaten açık, ortada" cevabını verdi.
YPG VE DEAŞ’I DESTEKLEYENLERE MÜDAHALE EDERİZ

YPG/PKK'nın, DEAŞ gibi bir terör örgütü olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti. "Eğer bu terör örgütüyle mücadele edip bunları yok ederse, temizlerse o zaman başka ama rejim bu terör örgütüne, YPG'ye şu anda DEAŞ ile de beraberler. Bunlara destek için, onları korumak için oraya gelirse işte o zaman Türk ordusunu kimse durduramaz. Kim çıkarsa çıksın karşımıza bizi kimse durduramaz. O zaman biz YPG ve onu destekleyen kim varsa onlara karşı müdahale ederiz, etmek durumundayız çünkü artık bu bizim için hayati bir tehdittir. Bugün müdahale etmezsem, bugün bu tehdidi ortadan kaldırmazsam yarın bu tehdit karşıma büyüyerek tekrar çıkacaktır. YPG'ye karşı kim mücadele ederse tamam ama YPG'yi kim korumaya kalkarsa bizim için eşittir YPG."
MENBİÇ ÖNCELİK
Türkiye'nin, ABD ile ilişkilerde somut adımlar atılmasını beklediğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Henüz daha bu aşamaya geçmedik. İlk toplantılarımızı en geç mart ayının ilk yarısında yapacağız." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81