Çavuşoğlu’ndan S-400 açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Bursları Türkiye Söyleşileri Programı'nda öğrencilere hitap etti.

Çavuşoğlu’ndan S-400 açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Bursları Türkiye Söyleşileri Programı'nda öğrencilere hitap etti.

15 Mayıs 2019 Çarşamba 22:28
Çavuşoğlu’ndan S-400 açıklaması

Programa ilişkin konuşan Çavuşoğlu, "Yaklaşık 180 ülkeden 17 bin öğrenciye Türkiye Bursları sağlıyoruz. Gönüllü birer elçi olacak bu gençler, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunacaklar!" ifadelerini kullandı.
Çavuşoğlu, ardından Ankara'da basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. İşte Çavuşoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar:
RUSYA İLE S-400 ANLAŞMASI 
Şu anda erteleme veya durdurma söz konusu değil. Komisyon kurulması konusunda ABD ile görüş alışverişimiz devam ediyor. Biz böyle çalışma grubu olacaksa ön şartsız başlatmak isteriz ve biz bu konuda kendimize güveniyoruz, bu nedenle yapıcı bir teklifte bulunduk. ABD yapıcı ve iyi niyetliyse teklifimizi kabul eder.

PUTİN-ERDOĞAN TELEFON GÖRÜŞMESİ 
Sayın Cumhurbaşkanımız Putin ile görüştü, ben de odadaydım. İdlib'de çalışma grubunun gerçekleşmesi konusunda iki lider de mutabık kaldılar. Rejimin saldırgan tutumunun değişmesi lazım. Karşılıklı iddialar var, bunun da masaya konup çalışma grubunda değerlendirilmesi gerekiyor. Bizim tarafımız bu konuda net. Rejimin saldırgan tutumu değişmeli, bu kesin. Ayrıca gözlem noktalarımıza da saldırılar yok.
Kırgızistan büyükelçisi yeni geldi, kendisine bu durumu aktardık ve ülkenin Dışişleri Bakanı ile de başbaşa konuştuk. Kıgızistan bizim için kardeş ülkedir. Bu kardeşliği bozmak için FETÖ'nün orada da çaba içinde olduğunu biliyoruz. Ancak yeni yönetimin FETÖ konusunda aldığı tedbirleri de memnuniyetle karşılıyoruz. 
DOĞU AKDENİZ'DEKİ SONDAJ ÇALIŞMALARI 
Uluslararası ilişkilerde herkes herkesle görüşür. Ermenistan ile Azerbaycan da görüşüyor. Biz de Kıbrıs'la görüşüyoruz. Önemli olan tutumdur. Bizler Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını savunacağız. Kıbrıs Rum tarafı, Kıbrıs Türk halklarının haklarını garanti altına almadan tek taraflı sondaj çalışmaları yürütüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81