'Çavuşoğlu ve Ersoy işbirliği turizmi uçurur!'

Önceki gün açıklanan kabinede turizmci olan Mehmet Aksoy’un Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer alması Alanya’da ki turizmcileri sevindirdi. Turizmciler, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un yapacağı iş birliği ile Antalya ve Alanya turizminin çok iyi noktalara geleceğini söylediler.

'Çavuşoğlu ve Ersoy işbirliği turizmi uçurur!'

Önceki gün açıklanan kabinede turizmci olan Mehmet Aksoy’un Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer alması Alanya’da ki turizmcileri sevindirdi. Turizmciler, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un yapacağı iş birliği ile Antalya ve Alanya turizminin çok iyi noktalara geleceğini söylediler.

10 Temmuz 2018 Salı 21:11
'Çavuşoğlu ve Ersoy  işbirliği turizmi uçurur!'

Türkiye’nin tanınmış turizmcilerin başında gelen ETS Tur gibi birçok önemli şirketinde sahibi olan aslen Aksekili olan Mehmet Ersoy’un önceki gün açıklanan kabinede Kültür ve Turizm Bakanı olarak seçilmesi Alanya’daki turizmcileri de oldukça sevindirdi.  Turizmciler hem Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un hem de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ortak bir sinerji ile çalışıp Alanya ve Antalya turizmini çok iyi  noktaya getireceğini söylediler. 
‘TURİZM HEDEFLERİMİZE KISA SÜREDE ULAŞACAĞIZ’
Alanya Turistik İşletmeciler (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, “Turizmi bilen, turizmin içerisinde, hem konaklama hem de acentecilik anlamında son derece başarılı birisinin bakan olması biz turizmciler açısında çok sevindirici bir olay. Bu anlamda bu yapıyı kuran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki turizm anlamında hedeflerimize doğru bir planlama ile çok daha kısa bir sürece ulaşacağız. Bu bağlamda Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun tekrar Dışişleri Bakanlığı görevine gelmesi, son derece gururlandırıcı bir durum. Sayın Çavuşoğlu ve Ersoy’un birlikte oluşturacağı sinerji ile hem Antalya hem Alanya turizmi çok daha iyi noktalara gelecektir” dedi. 

‘UZUN YILLAR SONRA TURİZMCİ BİRİSİ BAKAN OLDU’
Mehmet Ersoy’un turizmin içerisinden gelmesinin çok büyük bir avantaj olduğunu söyleyen TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu ise, “Bugüne kadar Bahattin Yücel’den sonra gelen tek turizmci bakan. Aynı zamanda Aksekili. Otelleri de var. Mehmet Ersoy’un güzel şeyler yapacağına inanıyoruz. Onun atanması Alanya ve Antalya için iyi oldu. Çünkü sektörün sıkıntılarını bilen bir arkadaşımız. Sevgili Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun da desteği ile birlikte turizm sektöründe güzel şeyler yapacaklarına inanıyorum.  Çünkü her ikisi de turizmi bilen isimler. Aynı zamanda Ersoy’un TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya ile de ilişkileri çok iyi. Dolayısıyla hem TÜRSAB olarak biz hem de bütün sektörde ki STK’lar ile iyi ilişkiler içerisinde güzel şeyler yapacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu. 
‘TURİZMCİNİN HALİNDEN TURİZMCİ ANLAR!’
Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu da, “Turizmci birisinin halinden turizmci birisi anlar. Sayın Mehmet Ersoy’un Turizm Bakanı olmasını biz çok iyi karşıladık ve çok memnun olduk. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun da yeniden Dışişleri Bakanı olarak kabinede yer alması çok önemli. Hem Çavuşoğlu’nun hem de Ersoy’un aynı konularda birlikte hareket edeceklerini ümit ediyoruz. Otelcilerin sorunlarını, yine otelci ve acenteci olan Mehmet Ersoy’un daha iyi anlayacağı umudundayız. Bizim meslek birliği ile ilgili bir yasaya ihtiyacımız var. İlk önceliğimiz bu. İkinci olarakta turizmde bu yatak arzında yaşanan artışın durdurulması ile ilgili ve fiyatların biraz daha yukarı çekilmesini istiyoruz. Çünkü otelciler son 2-3 senedir büyük zarar içerisinde. Bakanımız zaten bu konuları biliyor. Öncelikli olarak bu konulara değinirse biz turizmciler olarak çok memnun oluruz” dedi. – Mert CANTÜRK 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81