‘Çavuşoğlu Türkiye için büyük şans’

Almanya ile Başbakanlık düzeyinde gerçekleştirilen görüşmelerin olumlu bir havada gerçekleşmesi Alanyalı turizmcileri de sevindirdi. Turizmciler 2018 turizm sezonu için Alman pazarında ciddi bir artış olduğunu söylerken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ise Alanya ve Türkiye için büyük bir şans olduğunu, tüm dünyada adeta bir turizm elçisi gibi çalıştığını belirttiler.

‘Çavuşoğlu Türkiye için büyük şans’

Almanya ile Başbakanlık düzeyinde gerçekleştirilen görüşmelerin olumlu bir havada gerçekleşmesi Alanyalı turizmcileri de sevindirdi. Turizmciler 2018 turizm sezonu için Alman pazarında ciddi bir artış olduğunu söylerken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ise Alanya ve Türkiye için büyük bir şans olduğunu, tüm dünyada adeta bir turizm elçisi gibi çalıştığını belirttiler.

18 Şubat 2018 Pazar 21:58
‘Çavuşoğlu Türkiye için büyük şans’

Başbakan Binali Yıldırım’ın Almanya’da  Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da yer aldığı görüşmede iki ülke arasında daha önce yaşanan diplomatik krizlerin ardından ‘Sorunları adım adım çözmeye çalışacağız’ açıklaması Alanyalı turizmcileri de sevindirdi. Son yıllarda Alman pazarında yaşanan düşüşün ardından ciddi sıkıntılar yaşayan turizmciler Almanya ile ilişkilerin yeniden eskisi gibi olmasının Alanya turizmine etkisinin çok iyi olacağını belirtirken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ise adeta Türkiye’nin Avrupa’ya açılan yüzü olduğunu ve bir turizm elçisi gibi çalıştığını söylediler. 
‘ALMAN PAZARINDA CİDDİ ARTIŞ VAR’
Alanya Turistik İşletmeciler  Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, “Şu aşamada gelen rezervasyonlar ve tur operatörlerinin değerlendirmelerini göz önüne aldığımızda Alman pazarında ciddi anlamda bir artış olduğu göz önünde. Bu tip görüşmelerde tatil talebinde bulunacak olan Almanların aklında olumlu bir etki oluşturacaktır. Bu anlamda talebin daha da yoğunlaşarak devam edeceğini ve eski seviyelere geleceğine inanıyoruz.  Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bu konudaki çabaları bizler adına son derece sevindirici. Kendisine de emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
‘İNŞALLAH OLUMSUZLUK OLMAZ’
Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu ise, Almanya ile aranın iyi olmasının Alanya turizmine de ciddi anlamda olumlu etkilerinin olacağını belirterek: “Bilindiği gibi Almanya’da ki daha önceki yıllara oranla satışlar ciddi anlamda düşündeydi. Bu olayın bu şekilde iyi niyet çerçevesinde karşılıklı yaklaşımlarla çözülmesi, turizmin geleceği açısından son derece olumlu olacağını düşünüyorum. Bunun satışların olduğu şu günlerde olması da turizmciler ve Alman vatandaşlar içinde oldukça olumlu. İnşallah bu sezon kötü bir şeyler olmaz ve Avrupalı turistlerde ülkemizi, Antalya’mızı ve Alanya’mızı tercih ederler” diye konuştu. 

‘BAKANIMIZ DA BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR’
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’da turizmcilere verdiği destekten dolayı teşekkür eden Şakiroğlu, “Kendisi gerçekten bir turizm bakanı gibi çalışıyor. Avrupa ile aramızın düzgün olması turizmi ciddi anlamda etkileyeceği için sayın bakanımızda bunun bilincinde olarak bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor. Kendilerine tekrar Alanyalı otelciler olarak teşekkür ediyoruz” dedi. 
‘ALANYA’YA YANSIMASI ÇOK İYİ OLACAK’
Almanya ile aranın düzelmesinin turizme de pozitif bir etkisi olacağını belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu ise şunları söyledi: “Biz yaptığımız görüşmelerde sadece Almanya değil Avusturya, Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinde de pozitif olumlu bir hava mevcut. Zaten biz Almanya ile çok eski bir dostuz. 1960 yılından beri Almanya’ya işçi yollayan bir ülkeyiz. Dolayısıyla bizim ikili ilişkilerimizin iyi olması Alanya’mıza ve Antalya’mıza da çok iyi yansıyacaktır.
‘TURİZM ELÇİSİ GİBİ ÇALIŞIYOR’
Alanya’mızı ve ülkemizi gittiği her yerde en iyi şekilde temsil eden Sayın Dışişleri Bakanımıza da biz turizmciler olarak teşekkür ediyoruz. Kendisi zaten bizim Turizm Bakanımız. Sayın Çavuşoğlu sadece Alanya için değil Türkiye turizmi içinde çok büyük bir şans. Kendisi tüm dünyada ve özellikle Avrupa’da adeta bir turizm elçisi gibi çalışmalar yürütüyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. “ – Mert CANTÜRK 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81