Çavuşoğlu: Bir enstrüman çalma halen içimde ukde

İstanbul Alman Lisesinin 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılış törenine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu lise Alman ve Türk kültürüne çok yakın nesiller yetiştiriyor.

Çavuşoğlu: Bir enstrüman çalma halen içimde ukde

İstanbul Alman Lisesinin 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılış törenine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu lise Alman ve Türk kültürüne çok yakın nesiller yetiştiriyor.

06 Eylül 2018 Perşembe 21:28
Çavuşoğlu: Bir enstrüman çalma halen içimde ukde

 Biz bundan mutluluk duyuyoruz. Bizim bakanlığımıza da Alman Lisesi çok kıymetli diplomatlar kazandırmıştır" dedi. Öğrencilere hayalinden de bahseden Çavuşoğlu, "Hayalim Dışişleri Bakanlığına girip diplomat olarak sonra da siyasete girmekti. O yıllarda terör saldırıları vardı ve çok sayıda şehidimiz vardı. O saldırılara karşı diplomat olmak istedim. Rahmetli annem de 'seni de vururlar' diye karşı çıkıyordu. Hayat böyle ama bugün olsa yine aynı şeyi seçerdim" dedi.
"BİR ENSTRÜMAN ÇALMA HALEN İÇİMDE UKDE"

Okul yıllarından bahseden Bakan Çavuşoğlu, "Lise yıllarında diplomat olmak istedim. Hayalim Dışişleri Bakanlığına girip diplomat olarak devam etmek, sonra da siyasete girmekti. Neden diplomat olmak istedim? O yıllarda Ermeni terör örgütü Asala bizim diplomatlarımızı değişik ülkelerde terör saldırıları vardı ve çok sayıda şehidimiz vardı. O saldırılara karşı diplomat olmak istedim. Rahmetli annem de seni de vururlar diye karşı çıkıyordu bu fikrime. Her anne baba gibi o da benim doktor olmamı istiyordu. Ben gece düşünüyordum doktor olabilir miyim diye. Doktor olamam, iğne yapamam, ameliyat yapamam, karakterime uygun değil. O nedenle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü yazdım ve kazandım. Amerika'ya, İngiltere'ye gidince biraz fikrim değişti. Daha sonra önce siyasete girdim. Sonra parlamenter sistem, şimdi Dışişleri Bakanlığı. Hayat böyle ama bugün olsa yine aynı şeyi seçerdim. Belki yanında bir felsefe de okurdum. Bazen başka yeteneğim var mı diye kendimi test ediyorum. Ses berbat, bir şarkı söylesem herkes kaçar gider ama bir enstrüman çalma halen içimde ukde. Onu da başaracağım. Yakında başlıyorum. Biraz iç mimariye ilgim vardı. Belki hobi olarak onu da yapabilirdim vaktim olsaydı ama yine bu yolu seçerdim" diye konuştu.
"RAHMETLİ ANNEMDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM"
Annesinden çok şey öğrendiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Gerçekten kişisel gelişimde ailenin rolü çok önemli. Bu anlamda rahmetli annemden çok şey öğrendim. Kendisi ilkokula bile gidememiş bir kadındı. Biz deriz ya Osmanlı bir kadındı. Gençlik yıllarımızda, ergenlik yıllarımızda gerekli bilgileri öğretirdi bize. Ailenin öğrettiğinin yanında kişisel gelişimde okul da çok önemli. Okulda keşfedemediğiniz yetenekleriniz de ortaya çıkıyor. Farklı sporlardaki yeteneklerim de ortaya çıktı. Ben lise sondayken Antalyaspor'un hocası o zaman profesyonel ligde Antalyaspor'da oynama teklifinde bulundu. Ben hep diplomat olacağım, uluslararası ilişkiler okuyacağım, üniversiteye gideceğim diye hayallerim vardı. Reddettim. İyi ki de reddetmişim. O zaman futbolda bu kadar para yoktu" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81