Çavuşoğlu: Antalya teknoloji şehri olacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 4. Muhtarlar İstişare Toplantısı'nda, her sene geleneksel olarak muhtarlarla toplantı yaptıklarını sohbet edip, muhtarların dertlerini dinlediklerini söyledi.

Çavuşoğlu: Antalya teknoloji şehri olacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 4. Muhtarlar İstişare Toplantısı'nda, her sene geleneksel olarak muhtarlarla toplantı yaptıklarını sohbet edip, muhtarların dertlerini dinlediklerini söyledi.

17 Aralık 2017 Pazar 21:17
Çavuşoğlu: Antalya teknoloji şehri olacak

 Bu sene turizm sektörünün geçen yıla göre iyi geçtiğine işaret eden Çavuşoğlu, "Rusya’dan gelen turist sayısında yüzde 500 artış var. Gelecek sene Antalya'da turist sayısı artacak. Son iki senedir değişik sebeplerle Türkiye’ye gelemeyen turistler, başka ülkelere gittiler. Bu ülkelerdeki hizmetten memnun kalmadılar. Şimdiden erken rezervasyonlarda ciddi artış var. Gelecek sene 2014 rakamlarını aşacağız." diye konuştu.
 ‘SAĞLIK TURİZMİNDEN 50 MİLYAR DOLAR GELİR ELDE EDECEĞİZ’
Antalya'da sağlık turizmini geliştirmek için çalışmalara devam ettiklerini belirten Çavuşoğlu, kenti sağlık turizminin de başkenti yapacaklarını, ilçelerdeki hastaneleri bir bir bitireceklerini söyledi. Antalya'ya bin 500 yataklı şehir hastanesi kazandıracaklarını, ihale hazırlığının tamamlandığını aktaran Çavuşoğlu, "Araştırma hastanesi, tıp fakültesi ağız ve diş hastanemizle, tüm hastanelerle Antalya yavaş sağlık turizminin başkenti olmaya başladı. Sağlıktan çok fazla gelir elde edeceğiz. Deniz, kum, otel turizminden daha fazla gelir elde edeceğiz. Şu an 30-40 milyar dolar turizmden gelir elde ediyoruz, inşallah sadece sağlık turizminden 50 milyar dolar gelir elde edeceğiz. Antalya'nın ulaşım çalışmaları kapsamında, otoban ve hızlı tren hazırlıklarına devam ediyoruz." diye konuştu.

‘ANTALYA TURİZM VE TARIMA BAĞLI KALMAYACAK’
Antalya'da büyük bir teknoloji şehri kurmak için de çalıştıklarının altını çizen Çavuşoğlu, "5 milyon insanın çalışacağı, iş kuracağı bir şehir kuruyoruz Antalya'ya. İstanbul'un alternatifi, ağır sanayinin olmadığı araştırma ve geliştirmenin olduğu, yüksek teknolojinin üretildiği büyük bir teknoloji şehrini Antalya'ya kazandırıyoruz. Çin'den bir heyet Antalya'ya geldi. Biz de şimdi bir ekip oluşturup Çin'e gideceğiz. Antalya'da bu şehri kazandıracağız, Antalya turizm ve tarıma bağlı kalmayacak. Antalya'nın marka değerini yükselteceğiz." ifadelerini kullandı.
"FETÖ, ABD KONGRESİNİ KONTROL ALTINA ALMIŞ DURUMDA"
"FETÖ operasyonlarının" şimdi ABD'de devam ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:"FETÖ'nün 17-25 Aralık'ta hazırladığı iddianame üzerinden, yine oradaki kurumlara sızması sebebiyle FETÖ'nün davaları Amerika'da devam ediyor. FETÖ nasıl bizim kurumlarımıza sızdıysa bugün Amerikan yargısının içinde de var. Kongresini kontrol altına almış durumda. Vatandaşlarımızın dini duygularını kullanarak aldığı ve çaldığı paraları şimdi oradaki çeşitli lobilere dağıtıyorlar. Ama görüyoruz ki muhalefet oradan da iktidarı köşeye sıkıştırmaya çalışıyor." Mücadele ettikleri sorunların basit ve herkesin altından kalkabileceği sorunlar olmadığına değinen Çavuşoğlu, bu sorunların altından ancak Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin kalkabileceğini dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81