“Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz”

Çocuklarımızın namaz kılma ve cemaat alışkanlığını kazanmaları, cami ile bağlarının kurulmasını sağlamak amacıyla Alanya genelindeki tüm camilerimizde yarıyıl tatili boyunca “Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz” temalı program uygulandı.

“Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz”

Çocuklarımızın namaz kılma ve cemaat alışkanlığını kazanmaları, cami ile bağlarının kurulmasını sağlamak amacıyla Alanya genelindeki tüm camilerimizde yarıyıl tatili boyunca “Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz” temalı program uygulandı.

03 Şubat 2020 Pazartesi 16:47
“Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz”

Program kapsamında çocukların beş vakit namaza devamları, yakınlarını da yanlarında getirmeleri ve ezber yapmaları üzerinden değerlendirmeler yapıldı. Puanların toplanması sonucunda ilkokul ve ortaokul çocuklarının durumları farklı kategoride değerlendirilmek üzere birinci, ikinci ve üçüncülere mahalli imkanlar ölçüsünde ailelerinin ve cemaatin de katıldığı bir program ile ödülleri verildi. Cikcilli Mahallesi Karasaz Camiinde düzenlenen ödül programına katılan Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından kısa bir konuşma yapıldı ve öğrencilere ödülleri takdim edildi. Müftü İlhan tarafından yapılan konuşmada şu ifadelere yer verildi: “Geleceğimizin sağlam olması ancak milli ve manevi değerlerle donanmış nesillerle mümkün olacaktır.” Gençlerimiz ne kadar sağlam olursa geleceğimiz de o kadar sağlam olur. Geleceğimizin de sağlam olması ancak milli ve manevi değerlerle donanmış nesillerle mümkün olacaktır. Çocuklarımızı, neslimizi en güzel bir şekilde yetiştirmek de öncelikle anne babanın asli vazifesidir. Güzel bir terbiye, güzel bir eğitim, çocuklarımızın Rabbine kul ve habibine ümmet olmasını sağlamak, Kur’an-ı Kerim’i tanıyıp onun rehberliğinde yaşamasını sağlamak anne babanın çocuğuna vereceği en güzel hediyedir.

“Bizde olması gereken iman, ahlak ve kulluk bilincidir.”

Değerli kardeşlerim! Teknoloji, bilgi sadece bize özgü değildir; her yerde teknoloji, bilgi var. İşte bu bilgiyi, teknolojiyi en doğru bir şekilde kullanacak, bilginin de ahlakıyla donanmış insanlara ihtiyacımız var. Dünyamız da şuanda buna muhtaçtır. Teknoloji ve bilginin yanında bizde olması gereken iman, ahlak ve kulluk bilincidir.

“Bu çalışmalarımız milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmenin tohumlarını atmak ve yeşermesini sağlamaktır.”

Değerli kardeşlerim! Dünya görüşü olmayan, dünyada söz sahibi olmayan gençliğin yapacağı çok fazla bir şey yoktur. İşte camiye koşan, milli ve manevi değerlerimize bağlı, kulluk bilinciyle donanmış, imanlı ve ahlaklı nesiller yetiştiği zaman inşallah hedefimize varmış olacağız. İşte bu çalışmalarımız milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmenin tohumlarını atmak ve yeşermesini sağlamaktır.Bu duygu ve düşüncelerle bu faaliyeti yapan, bu faaliyetimize destek veren tüm kardeşlerime ve siz katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Rabbim hepinizden razı olsun.” Dedi. Müftü İlhan’ın konuşmasının ardından ise dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Müftü İlhan tarafından birinci olan öğrenciye çeyrek altın, ikinci ve üçüncü olan öğrenciye gram altın, faaliyete katılan tüm öğrencilere ise 100 TL hediye edildi. Program katılımcılara çeşitli ikramlarla sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81