Büyükşehir Meclisi'nden Alanya'ya müjde

Büyükşehir Meclisi'nden Alanya'ya müjde

11 Temmuz 2017 Salı 12:04
Büyükşehir Meclisi'nden Alanya'ya müjde
Alanya Belediyesi tarafından hazırlanan planlarla Türkler Mahallesi’nin imar sorunları çözülüyor. Geçtiğimiz ay 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı onaylanan Türkler Mahallesi’nin dün de 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları Büyükşehir Meclisi’nde onaylandı. Başkan Yücel, “Türkler Mahallemizin ticari, turizm ve konut olarak gelişmesinin önü açılmıştır” dedi.
 
2014 Yerel Seçimlerinden önce mülga Türkler Belediyesi tarafından onaylanan imar planlarına bölgedeki vatandaşların yoğun itirazları olmuştu. İtirazları tek tek inceleyen Alanya Belediyesi, mağduriyetlerin oluşmaması, bölgenin turizm ve ticari yönden gelişmesi için 1/5000’lik Nazım İmar Planı ve 1/1000’lik Uygulama İmar Planları’nın tamamını revize etme kararını almıştı. Yaklaşık 2.5 yıl süren çalışmalar sonucunda Türkler Mahallesi’nin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planları ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları Alanya Belediyesi tarafından hazırlandı. Tamamlanan imar planları daha sonra görüşülüp onaylanması için Antalya Büyükşehir Meclisi’ne sunuldu. Geçtiğimiz ay Türkler Mahallesi’ne ait 1/5000’lik Nazım İmar Planı Büyükşehir Meclisi’nde onaylanmıştı. Bugün de 1/1000’lik Uygulama İmar Planları Büyükşehir Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. Türkler Mahallesi’nin onaylanan planlarla gelişmesinin hızlanacağını kaydeden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Türkler Mahallemizde Bilaller, Yanıklar ve Merkez Bölgelerini kapsayan imar planları ile Türkler Mahallemizin ticari, turizm ve konut olarak gelişmesi ve şehirleşmesi için önündeki engelleri kaldırdık. Türkler halkımıza ve Alanyamıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi. Başkan Yücel, Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanı Kerim Başkaptan’a, Erkan Demirci’ye ve tüm komisyon üyelerine teşekkür etti.
Son Güncelleme: 11.07.2017 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81