‘Bunun önüne geçilmeli!'

Alanya Belediyesi Meclis Üyesi ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin geçtiğimiz pazar günü meydana gelen cip safari kazasına ilişkin kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

‘Bunun önüne geçilmeli!'

Alanya Belediyesi Meclis Üyesi ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin geçtiğimiz pazar günü meydana gelen cip safari kazasına ilişkin kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

05 Eylül 2018 Çarşamba 21:19
‘Bunun önüne geçilmeli!'

 Pazar günü yaşanılan safari faciasının ders alınmadığını belirten Cimrin safari turlarındaki tehlikeleri göz önüne koydu. Cimrin yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi, "Pazar günü meydana gelen safari kazasında maalesef 9 yaşındaki bir turist hayatını kaybetti, dört de yaralı var. Bugüne kadar cip safarilerle ilgili kendi çekimim olan birçok paylaşım yaptım ve bir süre sonra paylaşım yapmayı bıraktım. Bunun en büyük sebebi işini layıkıyla yapan safarici dostlarımdı. Ama bu konudaki eleştiri ve önerilerimizi her platformda yapıcı bir şekilde dile getirdik ve konunun takipçisi olmaya çalıştık.
'KENDİ PERSONELLERİNİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAKTAN ACİZLER'
Bugün akşam önümden üç safari konvoyu geçti. İlk iki grupta sorun yoktu. Üçüncü grubun fotoğrafçısı arkadaki yedek tekerin üzerine çıktı elindeki kamera çubuğu ile hareket halindeki ve manevralar yapan araçta bir de belini geriye doğru atarak şovuna devam etti. Düşmesi an meselesi idi. Ve düşse muhtemelen arkadan gelen aracın altında ezilecekti. Velhasıl en ufak bir ders alınmamış görünüyor. Safari firmalarının bazıları kendi personellerinin güvenliğini sağlamaktan acizken müşterilerinin güvenliğini nasıl sağlayacaklar?

'YETKİLİLERİ SAFARİ TURLARININ GEÇİŞLERİNİ İZLEMEYE DAVET EDİYORUM'
Son olan vakada TÜRSAB Alanya yetkilileri kaçak düzenlenmiş bu turu otelinde satmış olan yabancı uyruklu otel sahibi hakkında zabıt tutmuşlar. Güzel bir gelişme, otelcilerin bu tür işlere girmemesi için caydırıcı. TURSAB yetkililerini bir de akşam 18.45 - 19.30 arası Gürses Camii'nin 150 m yukarısında yaylaya doğru safari geçişlerini bir kereliğine izlemeye davet ediyorum, ne demek istediğim daha iyi anlaşılır. Öte yandan safari turlarının düzenlenmesini ve belli bir disiplin içinde misafirlerimize sunulmasını sonuna kadar destekliyorum, yeter ki araç, güvenlik ve hizmet standartlarına uyulsun. Misafire kendi isteğiyle para harcatan ve şehri, doğayı yaşamasına aracı olan her taktikte önemlidir" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81