‘Bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız’

Cumhuriyet Mahallesi’nde uygulanacak kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuşan Başkan Yücel, “Hak sahiplerinin gönülleri rahat olsun. Şimdiye kadar Alanya’nın menfaatine olmayan hiç projeye imza atmadığımız gibi bundan sonrada atılmayacak. Bugüne kadar nasıl yapılamaz denilenleri yaptıysak, bu süreçten de alnımızın akıyla çıkacağız” dedi.

‘Bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız’

Cumhuriyet Mahallesi’nde uygulanacak kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuşan Başkan Yücel, “Hak sahiplerinin gönülleri rahat olsun. Şimdiye kadar Alanya’nın menfaatine olmayan hiç projeye imza atmadığımız gibi bundan sonrada atılmayacak. Bugüne kadar nasıl yapılamaz denilenleri yaptıysak, bu süreçten de alnımızın akıyla çıkacağız” dedi.

18 Ocak 2018 Perşembe 22:51
‘Bu süreçten alnımızın  akıyla çıkacağız’

Haftalık Encümen Toplantısı sonrasında basın mensuplarına gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 3 yıllık çalışmanın neticesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacak noktaya geldiklerini kaydetti. Hızlı bir şekilde çalışmalara devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Yücel, açıklamalarında şunlara değindi: “Bizim orta ve uzun vadeli stratejik planlarımız vardır. Bu stratejik planlarımızdan biriside kentimizin kentsel dönüşüm talebi olan ve gereksinim duyulan bölgelerde kentsel dönüşüm uygulamaktı. Biz bu planları yaparken hem şehrin master planını, hem de şehre yeni bir cazibe katabilecek, Alanya’mıza faydalı olabilecek, gerek ticari, gerekse kültür varlıklarının korunabilmesi ve onların sürdürebilirlik konusunda daha geniş anlamda çalışmak istiyorduk. Ekip arkadaşlarımızın 3 yıllık çalışması vesilesi ile Alanya’nın ilk yerleşim alanlarından olan Cumhuriyet Mahallesi’nin ve Sanayi Bölgesinin bu kaba sığmadığı, bu alanın yeniden planlanıp, burasının bir cazibe merkezine dönüşmesi için bu üç yıllık bir çalışmanın ardından planlarımızı bakanlar kuruluna sunmuştuk. Onayın ardından şehrimizin hızlı bir şekilde yenilenmesi ihtiyacını karşılamak için çalışmalara başladık.
‘KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBESİ KURACAĞIZ’
 Bundan sonraki süreçte yine aynı şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte ilk etapta bu bölgedeki tüm hak sahipleri ile birebir görüşülecek. Nasıl ki KUDEP kurum içerisinde muhafaza etiysek. Kentsel dönüşüm içinde bir şubemiz olacak ve Alanya’nın muhtelif yerlerinde uygulanacak olan alanlarda şubelerimiz o bölgelerde faaliyet gösterecek. Bunun içinde iyi bir ekip oluşturacağız. Bunun içinde haritacısı, şehir plancısı, mimarı, inşaat mühendisi ve gerekli danışmanalar da bulunarak bu süreci iyi takip edeceğiz.
‘ALANYA’NIN MENFAATİNE OLMAYAN HİÇBİR PROJEYE İMZA ATMAYIZ’
Alanya’nın menfaatine olmayan hiç projeye imza atmadığımız gibi bundan sonrada atılmayacak. Ben buradaki yaşayan hak sahiplerinin gönüllerinin rahat olmasını istiyorum. Hem devlet hem biz bunu buraya kadar getirdik, bundan sonrada başının çaresine bakın demeyeceğiz. Bu süreci bizzat yöneteceğiz ve destekleyeceğiz ve buradaki insanların menfaattarı doğrultusunda hareket edeceğiz.
‘ALNIMIZIN AKIYLA BU İŞTEN DE ÇIKACAĞIZ’
Alanya’nın bu projelere ihtiyacı var. Bugüne kadar nasıl yapılamaz denilenleri yaptıysak, bu süreçten de alnımızın akı ile çıkacağız. Çünkü bu bir emsal olacak. Gelecek yıllarda herhangi bir yerde uygulanacak bu projelerin de önünün açılması için tüm kamuoyundan destek bekliyoruz. Hem meclisteki arkadaşlarımız hem de siyasi partiler Alanya’da geç kalınmış bir karar olarak görüyorlar.

‘HEM VATANDAŞLARIMIZ HEM ALANYA KAZANACAK’
Bu sürecin adaletli bir şekilde desteklenmesi gerektiğini herkes söylüyor. Bu da bizim için iyi bir şey gittiğimiz yolun doğru olduğunu düşünüyoruz. Bu süreçte kimsenin bir kuruş hak zararı olmadan daha da kazançlı olarak hem Alanya’mız kazanacak, hem hak sahipleri kazanacak.
KARAYOLLARI KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN DIŞINDA
Karayolları ile ilgili bir soruya da yanıt veren Belediye Başkanı Yücel, “Karayollarının bulunduğu alan bunun dışında. O bölgede biliyorsunuz Cumhuriyet tarihinden korunması gereken eserler olduğu için o bölgeyi bunun dışında tuttuk. Zaten biz bu süreçleri takip ederken de biz olduğumuz sürece karayolları arazisi o bölge korunacak ve sadece o bölgede devlet yatırımı olursa yapılabilecek, özel bir teşebbüse izin verilmeyecek diyoruz.”

'50 yıl hizmet edecek bir sanayi sitesi olacak’

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, haftalık encümen toplantısı sonrası Sanayi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Kasapoğlu ve yönetimini ağırladı. Bölgede yapılacak kentsel dönüşüm ve Sanayi Sitesi’nin Kestel’e taşınması konusunda yapılan görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yücel, "Alanya'da yaklaşık 20 yıldır 'Sanayi ne olacak?' diye soruluyor. Sanayi bölgesinin kentsel dönüşüme girmesiyle tekrar gündemde olan Sanayi Sitesi ile ilgili zaten Alanya'nın yeni bir sanayi sitesine ihtiyacı olduğunu sürekli paylaşıyoruz. Bugün sanayi sitesi kooperatifi başkanı ve üyeleri bizi ziyaret etti. Planlamaya konulan arazi ile ilgili ilk kazmanın ne zaman vurulacağı konusunu ve projeyi inceledik. Bu bölgenin zaten geçen yıl hak sahiplerine tapuları dağıtıldı. Kooperatifle ilgili yeni bir yönetim oluştu. Biz de her türlü desteği vererek sanayinin bir an önce Kestel’e taşınmasını sağlayacağız." diye konuştu.
‘İÇERİSİNDE BİR ÇOK SOSYAL DONATI ALANI BULUNACAK’
 Açıklamalarını yeni kurulacak sanayi sitesinin özelliklerini anlatarak sürdüren Başkan Yücel şunları söyledi,” Mevcut sanayi sitesi 65 bin metre kare. Yeni sanayi sitesinde planlama yapılan alan ise 196 dönüm. 250 dönüm. Hemen yanında bir 250 dönüm daha var. Ayrıca Yaylalı sınırında 500 dönüm bir alan var. O  alanların da dahil edilmesiyle 1000 dönüme çıkıyor. Yani Alanya’yı 50 yıl götürecek bir site oluyor. Sanayi sitesi derken içinde sadece dükkânların olduğu bir alan olarak düşünülmemeli. İçerisinde cami, meslek okulları ve  sosyal donatı alanlarının olduğu bir sanayi sitesi. Planlaması o şekilde yapıldı. Kooperatifinde bu işe dahil olması gerçekten sevindirici. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun.”
'ÇALIŞMALARA BU AY SONU BAŞLAYACAĞIZ'
Sanayi Sitesi Kooperarif Başkanı Hüseyin Kasapoğlu da projeyle ilgili, "Kestel sanayisi 20 yıllık bir süreç bu süreç de biraz sıkıntılıydı. Bizden önceki arkadaşlar bir hayli bir yol kat etmişti. Kestel bölgesine sanayinin yapılması ve genişletilmesi ile ilgili Başkanımız da gereken desteği veriyor. Tabi ki projeye hız verilmeli. Biz bu ay sonu gibi hafriyat çalışmasına başlayacağız. Maddi sorunlar yaşanmazsa 1 yıl içinde tamamlanır ancak en geç 2-3 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Başkanımızı her zaman destekliyoruz. Kendisi de bizim yanımızda. Kendisine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 18.01.2018 22:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81