‘Biz tarihimizle gurur duyuyoruz’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Selçuk Üniversitesi (SÜ) tarafından düzenlenen Fahri Uluslararası İlişkiler Doktora Payesi Takdim Törenine katıldı.

‘Biz tarihimizle gurur duyuyoruz’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Selçuk Üniversitesi (SÜ) tarafından düzenlenen Fahri Uluslararası İlişkiler Doktora Payesi Takdim Törenine katıldı.

15 Nisan 2019 Pazartesi 20:57
‘Biz tarihimizle gurur duyuyoruz’

 Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Üniversitenin tanıtım filminin izlenmesinin ardından SÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şaban Çalış tarafından Bakan Çavuşoğlu'na Fahri Doktora Unvanı verilmesindeki süreçle ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu’na binişi SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından giydirildi ve diploması takdim edildi. 
"SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'NİN EN KÖKLÜ ÜNİVERSİTELERİNDEN BİR TANESİDİR" 
Selçuk Üniversitesinin 44. yılını da kutlayan Bakan Çavuşoğlu, başka üniversitelerin kurulmasına vesile olan Selçuk Üniversitesinin; Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden bir tanesi olduğunu söyleyerek, sadece Türkiye’nin her yerinden değil, dünyanın her yerinden tercih edilen bir üniversite haline geldiğini kaydetti. Bakan Çavuşoğlu, medeniyetlerin buluşma noktası olan Konya'nın bugünde bilim, irfan ve maneviyat arayışında adeta bir çekim merkezi olmayı sürdürdüğünü belirterek, "Terör, radikalleşme ve hoşgörüsüzlük gibi küresel sınamalara verilebilecek en iyi yanıt bu topraklarda inşa edilen büyük medeniyetimizin kodlarında saklıdır" ifadelerini kullandı.  Yeni Zelanda'daki terör saldırısına da değinen Bakan Çavuşoğlu, "Yeni Zelanda’da meydana gele terör saldırısı hoşgörüsüzlük, ırkçılık, İslam ve yabancı düşmanlığının ortak insani değerlerimize bir tehdit teşkil ettiğini bir kez daha görmüş olduk. Son yıllarda artan ırkçılık, yabancı düşmanlığını ve İslam düşmanlığının bir tezahürüdür. Bu tehditlere karşı dayanışma içinde ve kararlılıkla mücadele etmek şart olmuştur" diye konuştu. 

BİZ TARİHİMİZLE VE ECDADIMIZLA GURUR DUYUYORUZ" 
Bakan Çavuşoğlu, "Bugün Afrika ülkelerine bu açılımlarımızı sürdürürken, oralara Yurt dışı Türkler Başkanlığımızla, Yunus Emre Türk Kültür Merkezimizle, Maarif Vakfımızla, AFAD’ımızla, Kızılayımızla, Türk Hava Yollarımızla oralara ulaşırken o milletlerin bize ilk söylediği; sizde batılılar gibi sömürgeci bir anlayışla gelmiyorsunuz değil mi? Bunu duymak istiyorlar bizden. İşte bizim onlardan farkımız bu. Biz tarihimizle ve ecdadımızla gurur duyuyoruz. 16 devlet kuran ecdadımızla her zaman gurur duyduk. Biz Alparslan’la, Alaaddin Keykubat’la gurur duyduk. Biz Ertuğrul Gazi ile, Osman Gazi ile gurur duyduk. Biz Fatih Sultan Mehmet’le, Kanuni Sultan Süleyman’la gurur duyduk. Aynı şekilde Abdülhamid Han’la gurur duyduk. Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le gurur duyuyoruz. O günden bu yana Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten Recep Tayyip Erdoğan’a kadar bu ülkeye hizmet etmiş tüm devlet büyüklerimizi her zaman sevgiyle, saygıyla, hakkın rahmetine kavuşanları da rahmetle yad ediyoruz. Biz Gaziantep’le de gurur duyuyoruz, Kahramanmaraş’la da gurur duyuyoruz, Şanlıurfa’yla da gurur duyuyoruz. Tarihini unutanlara da bunu özellikle anlatmak isterim" dedi.
 

Son Güncelleme: 15.04.2019 21:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81