‘Bir kişi, iki müttefikin ilişkisini şekillendiremez’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Londra'daki temasları sırasında İngiliz Financial Times gazetesine konuştu.

‘Bir kişi, iki müttefikin ilişkisini şekillendiremez’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Londra'daki temasları sırasında İngiliz Financial Times gazetesine konuştu.

17 Ekim 2018 Çarşamba 21:07
‘Bir kişi, iki müttefikin  ilişkisini şekillendiremez’

Çavuşoğlu, Amerikalı rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılmasının Türkiye'den ABD'ye gönderilmiş bir sinyal olmadığını söyledi. Financial Times Avrupa Editörü Tony Barber'a verdiği mülakatta, iki ülke ilişkilerinin "biraz daha iyi olduğunu" belirten Çavuşoğlu, "Bir kişinin kaderi tek başına iki müttefikin ilişkisini şekillendiremez" dedi. Çavuşoğlu, Türkiye-ABD ilişkilerinde daha samimi bir ortamın oluşmasının önünde hala önemli engeller olduğunu vurguladı. Bakan Çavuşoğlu bu engellerin başında da Washington'un Fethullah Gülen'i iade etmeyi reddetmesinin geldiğini söyledi ve ekledi:"Bu şahıs hala ABD'de yaşıyor. Kendisi darbecidir. Türkiye'deki darbe girişiminin sorumlusudur. Ve hala iade edilmemiştir." Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk-Amerikan ilişkilerinin gelişmesinin önündeki bir diğer engelin de ABD'nin Suriye'de Kürt milislere desteği olduğunu kaydetti.Mevlüt Çavuşoğlu, Financial Times'a verdiği mülakatta, "Bu, çok hassas bir konu" ifadelerini kullandı.

'S-400 PLANLARINDA DEĞİŞİKLİK YOK'
Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi satın almasına yönelik planlarda da bir değişiklik olmadığını söyledi. S-400'lerin 2019'un ikinci ya da üçüncü çeyreğinde Türkiye'de konuşlandırılacağını belirten Çavuşoğlu, anlaşmayla ilgili olarak "Bu iş bitti" ifadesini kullandı.Financial Times ise Çavuşoğlu mülakatını iç sayfalarında "Türkiye ABD'yi, pastörün serbest bırakılmasına karşın ilişkilerin sorunlu olduğu yolunda uyardı" başlığıyla verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81