Bayramdan sonra boşuz

Bayramdan sonra boşuz

31 Ağustos 2017 Perşembe 00:46
Bayramdan  sonra boşuz
Alanya doluluk oranları bayramda yüzde 100'lere dayanacak. Bayramdan sonra ise karamsar bir tablo  çizen turizmciler talebin azalacığına dikkat çektiler.
 
GEÇEN YILDAN İYİYİZ
 
TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili Alanya'da 4 ve 5 yıldızlı tesislerin yüzde 100 doluluklara ulaştığını belirterek, "Şehir içindeki oteller ise yüzde 85 dolaylarında kaldı. Bayramı Rusya ve iç pazar kurtardı. Geçen yıldan iyiyiz" dedi.

YİNE RUSYA KURTARDI
 
Rusya ve iç pazarla birlikte tesislerin dolduğunu kaydeden Sili, "Bu dolulukta iç pazarın oranı tesis tesis değişse de yüzde 35 dolaylarında. İç pazar tatilcileri geniş imkana sahip büyük otellerle daha çok ilgileniyorlar. Yine de bu durum turizmciyi memnun ediyor. Eylül ve kasımdan sonra ne olacak görmek gerekiyor. Ama Rusya'nın etkisiyle Avrupa'nın eksisine rağmen geçen yıla oranla iyi bir sezon yaşıyoruz."
 şeklinde konuştu.

BAYRAM SONRASI TALEP BİTİYOR
 
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da, "Tatil 10 gün olsa da rezervasyonlar 4-5 günlük. Bu da anca çarkı çeviriyor. Bayram sonrası ise talep bitiyor. Gerek Rusya'da gerek Türkiye'de okulların açılması rezervasyonlara yansıdı. Durağanlık var. Avrupalılar olsaydı daha farklı olurdu. Sadece Rusya ve iç pazara kaldık. Umuyoruz ki Avrupa'da da yakın zamanda düzelme olur" diye konuştu.
Son Güncelleme: 31.08.2017 00:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81