Bayramda bir araya geldiler

Bayramda bir araya geldiler

05 Eylül 2017 Salı 00:21
Bayramda bir  araya geldiler
Düğün Salonu’nda düzenlenen resmi bayramlaşma programında protokol ve vatandaşlar bayramlaştı.
 
Alanya Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma programına Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, STK temsilcileri, kamu kurumlarının birim amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 
HUZUREVİNİ UNUTMADILAR
Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba ve İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı düğün salonunda gerçekleştirilen bayramlaşma töreninin ardından ilk olarak Alanya Huzurevi’ni ziyaret etti. Huzurevi sakinleriyle tek tek bayramlaşan Başkan Yücel, büyüklerin ellerini öptü onlarla bol bol sohbet etti.
CEZAEVİNİ ZİYARET ETTİLER
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ile birlikte huzurevindeki bayramlaşma töreninin ardından Mahmutlar Mahallesi’nde bulunan Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’na geçti. Başkan Yücel, burada cezaevi personeli ve hükümlülerle bayramlaştı. 
MAHKUMLARDAN TEŞEKKÜR
Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki bayramlaşma programının ardında bir grup mahkumla sohbet eden ve isteklerini soran Belediye Başkanı Yücel’e mahkumlardan büyük teşekkür geldi. Sohbet esnasında söz alarak arkadaşları adına konuşan bir mahkum, “Cezaevimizin bazı ihtiyaçları vardı. Daha önceki ziyaretlerinde Sayın Belediye Başkanımız söz vermişlerdi. Bizim o eksiklerimizi yerine getirdiler. Kendilerine tüm arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim” dedi.

Yücel, kimsesiz ve Şehit  mezarlarını ziyaret etti
 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kurban Bayramı öncesi Belediye mezarlığını ziyaret ederek, mezar ziyaret yapan vatandaşlarla bayramlaştı. Başkan Yücel, daha sonra Bostancı Camii İmam Hatibi İsa Karadoğu  ile kimsesiz bir mezarı ziyaret ederek çiçek dikti. Ardından Şehitliğe geçen  Başkan Yücel, burada şehitleri ziyaret ederek dua oku. Alanya Belediyesi, mezarlıklarda mevsimlik ve yıllık çiçek dağıtma geleneğini bu yılda sürdürdü. Arefe günü 26 mezarlıkta, sabah saat 08.00’dan itibaren 13 türde toplam 50.00 Bin adet çiçek fidesi dağıtıldı.

‘Her türlü imkânı sunmak için varız’
 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Çıplaklı, Payallar, Ekşilik Düğün Salonu, Gazipaşa Dolmuş Durağı ve Mahmutlar Mahallesi’ndeki 5 kurban kesim noktasını ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştı.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayramın ilk günü kurban kesim noktalarını ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl 4 olan kesim noktası bu yıl Çıplaklı Mahallesi’ne kazandırılan Kapalı Kurban Satış ve Kesim Tesisi ile birlikte 5’e çıkartılırken kesim alanlarındaki vatandaşlar Başkan Yücel’e yoğun ilgi gösterdi.
VATANDAŞLARDAN KESİM YERLERİ VE VERİLEN HİZMETLERE TAM NOT
Kesim noktalarında bulunan vatandaşlarla tek tek bayramlaşan Başkan Yücel; “Arakan’da Müslümanlara yönelik yapılan zulümden dolayı buruk bir bayram yaşıyoruz. Ama biz Belediye olarak vatandaşlarımızın en iyi şekilde kurban ibadetini yerine getirebilmeleri için her türlü imkânı sunmak için varız. Kesim noktalarımız son derece hijyenik ve vatandaşlarımızın ihtiyacına cevap verebilecek düzeydedir.” derken Vatandaşlar ise Başkan Yücel’e; “Çok güzel bir hizmet, tüm bu hizmetler için teşekkür ediyoruz.” dediler.
KESİM NOKTALARINDA 50 KASAP VE 70 PERSONEL HİZMET VERİYOR
Alanya Belediyesi’nin önce hijyen politikasıyla hazırladığı 5 ayrı kesim noktasında 50 kasap ve 70 personel vatandaşlara hizmet veriyor. Alanya Belediyesi bünyesinde bulunan veteriner personellerde kesim yerlerinde hazır bulunurken vatandaşların kurbanları dini vecibeler yerine getirilerek titizlikle kesiliyor. Kesim noktaları, bayramın 2. günü de vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.
TEŞKİLATIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 5 ayrı noktada bulunan kurban kesim yerlerini ziyaret ettikten sonra MHP ilçe Teşkilatı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katılarak partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı.
 
Mezarlıklarda çiçek dağıtıldı
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Mezarlık Hizmet Birimi her bayram arifesinde olduğu gibi Kurban Bayramı arifesinde de mezarlıkları ziyarete gelen vatandaşlara ücretsiz çiçek dağıtımı gerçekleştirdi.
Alanya Mezarlık Hizmet Birimi ekipleri günler öncesinde bayram hazırlıklarına başladı. Alanya genelinde 400’ü aşkın mezarlık bulunurken, bunların birçoğunda bakım onarım, temizlik ve çevre düzenlemesi yapıldı. Özellikle vatandaşların yoğun olarak ziyaret ettiği merkezi mezarlıklar başta bir çok noktada  Mezarlık Hizmet Birimi ekipleri 5 bin çiçeği ücretsiz olarak dağıttı.  Bir çok mezarlıkta gün boyu Kuran-ı Kerim okundu. Bayram öncesi yakınlarının kabrini ziyaret etmeye gelen vatandaşlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti. 

Son Güncelleme: 05.09.2017 00:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81